Sunnuntai-iltana pelataan yksi Valioliigan yhdeksännen kierroksen herkullisimmista kamppailuista, kun Tottenham isännöi Liverpoolia Wembleyllä.

Kotijoukkue Tottenham on kaikki kilpailut mukaan lukien kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa, mutta haaste sen jatkamiseksi on kova, varsinkin kun joukkueen keskikentältä puuttuu kaksi tärkeää palasta. Vielä viikko sitten molempien odotettiin olevan pelikunnossa Liverpoolia vastaan.

Kyseessä on siis polvivamman takia pitkään poissa ollut Victor Wanyama ja lonkkansa ennen Real Madrid -ottelua loukannut Mousa Dembele.

Wanyaman arvioitiin kuntoutuvan täksi viikoksi, joten hänen piti olla kokoonpanossa Liverpoolia vastaan. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä 26-vuotiaan kenialaisen kuntoutumien ei ole sujunut suunnitelmien mukaan.

– Olemme huolestuneita Wanyaman tilanteesta. Meidän tulee odottaa, että hän näkee spesialistia ja sitten näemme, mitä tapahtuu, Tottenhamin valmentaja Mauricio Pochettino kertoi.

– Meidän tulee odottaa ensi viikkoon, jotta saamme käsityksen siitä, mikä tilanne on.

Dembele puolestaan loukkaantui harjoituksissa ja vielä toistaiseksi on epäselvää, milloin hän on jälleen Pochettinon käytettävissä.

– Hän oli osallisena pienessä onnettomuudessa harjoituksissa ennen Real Madrid -peliä, jonka jälkeen hän valitti lonkkaansa. Hän ei ole pystynyt harjoittelemaan intensiivisesti.

– On kulunut kolme vai neljä päivää tapauksesta ja hän ei pysty intensiiviseen harjoitteluun vieläkään.

Jos keskikentän keskustasta puuttuu tärkeitä pelaajia, on puolustukseen tulossa yksi vahvistus takaisin, sillä tiistaina Mestarien liigassa kentälle päässyt Danny Rose lähestyy täyttä pelikuntoa. Sunnuntain peli tulee kuitenkin liian aikaisten avauskokoonpanopaikan suhteen.

– Hän ei ole vieläkään valmis aloittamaan. Hänen tulee parantaa kuntoaan, mutta olemme todella onnellisia, sillä hän edistyy todella hyvin.

– Tulemme näkemään, onko hän mahdollisesti avauskokoonpanossa keskiviikkona. Se riippuu hänen edistyksestään.