Mesut Öziliä on kritisoitu läpi kauden. On puhuttu laiskasta pelaajasta, joka ei anna kaikkeaan Arsenalille.

Tilastot kertovat toista. Tänään pelatussa Everton-ottelussa Özil oli taas elementissään. Miehelle kirjattiin peräti kahdeksan luotua maalipaikkaa. Niistä yksi johti myös maaliin. Kukaan muu ei ole pystynyt tällä kaudella samaan yksittäisessä ottelussa.

OptaJoe

@OptaJoe
8 - Mesut Özil created 8 goalscoring chances in this match for @Arsenal; the most by a player in a @PremierLeague game in 2017-18. Maligned.

Vaikka maalisyöttö oli Özilille kauden ensimmmäinen, hän on luonut maalipaikkoja edelleen tasaiseen tahtiin. Miehelle on kirjattu tämän kauden Valioliigassa 25 luotua maalipaikkaa. Kun otetaan pelatut minuutit huomioon, Özil on luonut peräti 4,66 maalipaikkaa ysikymppistä kohden.

Saksalainen on tilastossa suorastaan ylivoimainen, sillä toisena majailevalle Philippe Coutinholle on kirjattu 90-minuuttista kohden 3,89 luotua maalipaikkaa. Alkukauden aikana huimasti hehkutetut Kevin De Bruyne (3,6) ja Henrikh Mkhitarjan (3,34) ovat tässä tilastossa kaukana Özilin takana.

Pelintekijöille, kuten Özilille, luodut maalipaikat on melko hyvä mittari pallollisen pelaamisen tehokkuudesta. Tilastojen perusteella voitaneen sanoa, että asennevammaiseksi väitetty Özil on tullut takaisin. Oliko hän oikeastaan missään vaiheessa poissa?


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!