Tottenham ja Liverpool kohtasivat Valioliigan yhdeksännen kierroksen viimeisessä ottelussa Wembleyllä.

Kotijoukkue vei kolme pistettä 4-1-lukemin ja sen suurin sankari oli kaksi maalia tehnyt sekä yhden syöttänyt Harry Kane.

Ottelun kulku

Tottenham sai otteluun erinomaisen alun. Vain neljä minuuttia oli pelattuna kun Kane teki illan ensimmäisensä. Hän ehti Kieran Trippierin läpisyöttöön juuri ennen vastaan tullutta Simon Mignoletia, ohitti hänet ja laukoi pallon tyhjänä olleeseen Liverpool-maaliin.

OptaJoe

@OptaJoe
7 - Kieran Trippier has assisted Harry Kane on seven occasions in the Premier League in 2017; more than any other Spurs player. Chemistry.

Toista osumaa ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä vain 12 minuuttia oli pelattuna, kun Heung-Min Son iski vastahyökkäyksen päätteeksi tulostaululle 2-0-lukemat. Osumaa edelsi Dejan Lovrenin paha virhearviointi, jonka seurauksena maalin syöttänyt Kane pääsi karkaamaan 2vs1-tilanteeseen Sonin kanssa.

24 peliminuutin kohdalla Liverpool pääsi otteluun mukaan. Jordan Henderson pelasi Mohamed Salahin läpiajoon ja egyptiläisen pikakiiturin löysähkö, mutta tarkka laukaus meni sisään vasemman tolpan kautta.

Tämän jälkeen näytti jo siltä, että Liverpool pystyy vielä kotijoukkueen haastamaan, mutta ensimmäisen puoliskon lisäajan viimeisillä sekunneilla Jürgen Kloppin miehistö sai kylmää vettä niskaansa, kun Liverpool-puolustaja Joel Matip puski erikoistilanteen jälkeen pallon Dele Allille. Keskikenttäpelaaja oli armoton ja laukoi suoraan ilmasta pelivälineen maaliin.

Toinen puoliaika

56 peliminuutin kohdalla ilmassa oli ratkaisun makua. Pallo jäi erikoistilanteen jälkeen pomppimaan Liverpoolin rangaistusalueelle, kunnes se ajautui lopulta Kanelle. Englantilaishyökkääjä otti pelivälineen nopeasti haltuun ja teki lähietäisyydeltä Tottenhamin neljännen osuman.

Maali oli Kanelle kauden kahdeksas sarjaosuma, joten hän nousi yksin Valioliigan maalipörssin kärkeen.

Liverpool yritti käynnistää vielä takaa-ajoa ja erinomaisia maalintekotilanteita tulikin useita. Joukkueen epäonneksi Tottenham-maalivahti Hugo Lloris oli kuitenkin erittäin hyvässä vireessä ja esti vierailijoiden maalintekoyritykset useaan otteeseen.

Squawka

@Squawka
67' ❌
68' ❌
72' ❌
73' ❌
78' ❌

Hugo Lloris putting on a late show vs. Liverpool. 👐

Muutamia minuutteja ennen loppua Kane aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä Tottenham-kannattajille, sillä hän piteli takareittään tullessaan vaihtoon. Tilanne ei vaikuttanut vakavalta, mutta tulemme seuraamaan, oliko kyseessä lihasvamma.

Enempää maaleja ei siis nähty, joten Tottenham vei Valioliigan historian ennätysyleisön edessä kolme pistettä 4-1-lukemin.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!