Kylian Mbappé on voittanut vuoden parhaalle nuorelle pelaajalle annettavan Golden Boy -palkinnon. Palkinnon jakava italialainen Tuttosport-lehti kertoi asiasta verkkosivuillaan.

Vasta 18-vuotias Mbappé nousi jalkapallomaailman tietoisuuteen viime kaudella, kun hän takoi Monacolle 44 ottelussa hurjat tehot 26+14. Nappikautta seurasi siirto PSG:hen.

Äänestyksessä Mbappé oli Tuttosportin mukaan ylivoimainen. Toiseksi sijoittui Borussia Dortmundista kesällä Barcelonaan siirtynyt Ousmane Dembélé. Kolmas ja neljäs sija puolestaan menivät Valioliigaan. Kolmanneksi valittiin Manchester Unitedin Marcus Rashford ja neljänneksi naapuriseura Cityn Gabriel Jesus.

19-vuotias Rashford iski viime kaudella 11 maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä 53 ottelussa. Viime talvena Cityyn saapunut Jesus, 20, puolestaan iski lähes uskomattomat 7+5-tehot 11 ottelussa ennen loukkaantumistaan.

Golden Boy TOP 10

1. Kylian Mbappé, PSG/Monaco
2. Ousmane Dembélé, Barcelona/Borussia Dortmund
3. Marcus Rashford, Manchester United
4. Gabriel Jesus, Manchester City
5. Gianluigi Donnarumma, AC Milan
6. Christian Pulisic, Borussia Dortmund
7. Kasper Dolberg, Ajax
8. Emre Mor, Celta Vigo/Borussia Dortmund
9. Federico Chiesa, Fiorentina
10. Rodrigo Bentancur, Juventus


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!