Liverpool valahti sunnuntaina Valioliigassa sijalle 9 joukkueen hävittyä Tottenhamille tylysti numeroin 1-4. Erityisesti Redsille on tuottanut vaikeuksia puolustuspelaaminen, sillä 9 ottelussa sen verkkoon on mätkitty 16 maalia. Vain viisi joukkuetta on päästänyt enemmän maaleja alkukauden aikana.

BBC:n jalkapalloasiantuntija Garth Crooks ei usko, että manageri Jürgen Klopp saisi puolustuspelaamisen ongelmat korjattua. Entinen Manchester Unitedin ja Tottenhamin hyökkääjä osoittaisi saksalaiselle ovea, ja ehdotus korvaajaksikin on jo valmiina.

– Liverpool on suurseura, jolla on mahtava historia, ja he ansaitsevat senmukaisen valmentajan. Maailmassa on vain muutamia managereita, jotka pystyvät tuomaan mestaruuden Anfieldille, mutta uskon, että entinen Chelsean, Real Madridin ja Bayern Münchenin luotsi Carlo Ancelotti on yksi heistä, Crooks toteaa.

– Sokea piste, joka estää nykyistä Reds-luotsia Jürgen Kloppia näkemästä puolustuksen heikkouksia, alkaa olla jo todella nolo. Se ei voi olla vaikuttamatta Philippe Coutinhon, Sadio Manén ja Mohamed Salahin kaltaisiin pelaajiin.

Crooksin mielestä Liverpool teki virheen, kun se ei myynyt kesällä Coutinhoa Barcelonaan reilusti yli 110 miljoonan euron hinnalla.

– Sanoin kauden alussa, että oli hullua kieltäytyä Barcelonan tekemistä tarjouksista. Sillä rahalla Liverpool olisi voinut rakentaa mestaruusmiehistön veroisen puolustuksen.

– Koska Liverpool-johto kieltäytyi poikkeuksellisesta tarjouksesta, heidän on nyt pakko miettiä uudelleen seuran strategiaa ja korjata selkeä ongelma. Mies, joka pystyy siihen, on Ancelotti. Heidän täytyy hankkia hänet vielä kun hän on saatavilla.

58-vuotias Ancelotti erotettiin Bayern Münchenin valmentajan tehtävästä syyskuussa joukkueen hävittyä PSG:lle Mestarien liigssa 0-3.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!