Mikä jäi puhuttamaan Valioliigan viikonlopun kierroksella?

Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen pui palstallaan etenkin Tottenhamin ja Liverpoolin välistä ottelua. Liverpoolin lisäksi kritiikkiä saavat myös Everton ja Manchester United.

Mixu, miten arvioit viikonlopun Valioliigakierrosta kokonaisuudessaan?

– Erittäin mielenkiintoinen kierros. Tietysti kierroksen suurin tykinjysy tuli Huddersfieldin pudotettua Man Unitedin nurmen pintaan. United hoiteli loistavasti viikolla Mestarien liiga -pelinsä, mutta olisikohan nyt tullut vähän liian tyytyväinen olotila?

– Huddersfield on ihan laadukas joukkue, pelaa hyvää peliä. Mutta joukkueessa on niin vähän kokemusta, ettei kärkijoukkueiden pitäisi kaatua. Nyt kaatui ja tuo voitto antaa hyvin intoa tulevaan. Unitedin kannalta tappio oli tietysti nolo floppi. Sanoisin, että Carringtonissa mennään ensi viikolla kovaa.

City voitti jälleen ja Chelsea nousi sillasta. Mitä sanot näistä peleistä?

– Cityä on hyvin vaikea pysäyttää tällä hetkellä. He hoitivat Napolin viikolla ja antoivat vahvan stamentin iskukyvystään Euroopassa. Valioliigassa lauantai oli vähän rutiininomaisempi, jopa vähän nihkeä peli, mutta taululla oli silti lukemat 3-0! Se kertoo Cityn suoritusvarmuudesta ja kunnosta paljon.

– Chelsea oli viikolla yllättävissä puolustusongelmissa Romaa vastaan – kolme päästettyä maalia kotona on paljon. Samat vaikeudet Bridgellä jatkuivat myös lauantaina. Watford on hyvä joukkue, kuten jo monta kertaa on tälläkin palstalla todettu, mutta silti – Chelsea joutui tekemään hartiavoimin töitä, jotta he nousivat kanveesista voittoon asti. Tämä kertoo toisaalta joukkueen henkisestä vahvuudesta ja vahvasta vaihtopenkistä.

– Samalla oman pään soiminen kertoo siitä, ettei puolustuksellisesti kaikki ole kunnossa. Kaiken kaikkiaan tärkeät pisteet ja juuri henkisen voimavaran kautta.

Lauantaina odotettiin mielenkiinnolla myös, pystyykö Crystal Palace pysymään voitto- ja maalikannassa…

– Kyllä. Ei pysynyt. Tuloksellisesti joukkue palasi vanhaan ja tuttuun. Pelillisesti oli jotain hyviäkin asioita. Mutta toisaalta Newcastle on aika hyvässä iskussa tällä hetkellä. Joukkue on noussut mukavasti sarjataulukossa, seitsemänneksi.

Sunnuntaina nähtiin sitten maaleja. Murheenkryyni Everton otti turpiin Arsenalilta kotonaan 2-5. Joko Ronald Koemanin aika on täysi?

– En yllättyisi, jos siellä painettaisiin liipasinta. Toivon, ettei näin käy, mutta luulen, että Koemanille näytetään ovea. Torstaina joukkue hävisi kotonaan Lyonille Eurooppa-liigassa ja nyt Arsenal myllytti mennen tullen. Evertonin kotiformi on surkea ja nyt he putosivat jo viivan alle.

– Joukkue hankki yli kymmenen pelaajaa kesällä ja käytti yli sata miljoonaa puntaa. Tästä huolimatta ollaan putoamisviivan alapuolella – juuri tämä asia, tehdyt satsaukset kontra tulos, tekevät Koemanin asemasta hataran. Hän on saanut markkinoilta pitkälti sen, mitä on halunnut.

– Koemanin osakkeet eivät ole juuri nyt korkealla – fanit kiehuvat ja johto puhisee suutuksissaan. Tässä bisneksessä valmentajat ovat aika heikoilla, kun näin alkaa tapahtua.

Sunnuntain kruunasi sitten Tottenhamin näytös. Jälleen kerran Liverpoolin…

– Anteeksi, että keskeytän. En halua taas kerran käydä läpi sitä, että Liverpoolin puolustus on surkea. Enkä sitä, että Liverpoolilta puuttuu riittävän kova, raudanluja, holding midfielder.

– Keskitytään nyt siihen, että Tottenham oli todella hyvä. Tämä oli viimeistään vahva statementti siihen, että Spurs on vakavissaan pelaamassa jopa mestaruudesta. Joukkue pystyy nopeisiin hyökkäyksiin, mutta myös kontrolloituihin, hitaampiin, hyökkäyksiin. Taitoa, nopeutta, voimaa.

– Spurs pelaa tällä hetkellä hienoa jalkapalloa. Kun joukkue on saamassa ”Wembley hoodoonsa” pois, eli pelit alkavat näyttää samalta kuin White Hart Lanella ne parhaimmillaan näyttivät, on Spurs todella kova. Joukkue kuuluu kärkipäähän.

– Ja jos nyt kysyt, kuka oli ottelun ”Jäämeren Monni”, sanon Harry Kane. Kane ei ole pelkästään fox in the box, hän tekee hirmuisen määrän töitä joukkueen eteen ilta illan jälkeen. Kanen työmoraali kuvastaa Spursin tekemisen meininkiä: maalitykki on valmis vääntämään, puolustamaan, prässäämään ja tekemään likaista työtä – silloin on jokainen muukin valmis tekemään näin.

Entä se Liverpoolin puolustus…?

– Ei ole riittävän hyvä pelaamiseen kärkisijoista. Sijoitus on yhdeksäs sarjassa eikä se ole hyökkäyksen vika. Mutta näillä pelaajilla puolustamisen taso tuskin merkittävästi paranee. Talven siirtomarkkinoilla voi olla kuhinaa – mutta kun Liverpoolin rahakirstun vartijat eivät suostuneet Virgil van Dijkia ostamaan kesällä, miksi he suostuisivat siihen nyt? Paitsi jos hekin ovat kyllästyneet surkeaan erikoistilannepelaamiseen… Silloin voivat määrärahat irrota.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!