Viimeksi kuluneen viikon sisällä Valioliigassa on koettu kauden toiset ja kolmannet valmentajan potkut. Ensin tiistaina Leicester erotti managerinsa Craig Shakespearen ja tänään ovea osoitettiin Everton-luotsi Ronald Koemanille.

Tällä hetkellä molemmat seurat huseeraavat samoilla markkinoilla, sillä kumpainenkaan ei ole vielä nimennyt uutta päävalmentajaa. Leicesteriä käskytti viikonlopun kierroksella Shakespearen kakkosvalmentaja Michael Appleton.

Huhumylly jauhaa, mutta nyt nimekkäämpien ja menestyneempien valmentajien rinnalle on nostettu myös vihreämpi luotsi, Manchester Unitedin pelaajalegenda Ryan Giggs. Pelaajana koko uransa Unitedissa pelannut walesilainen saavutti seurajoukkuetasolla kaiken mahdollisen, mutta valmentajana suuri tulevaisuus on vielä edessäpäin.

43-vuotias Giggs sai valmentajakokemusta David Moyesin ja Louis Van Gaalin valmennustiimeissä Manchesterissa vuosina 2013-2016. Moyesin saatua kenkää kauden 2013-2014 lopulla Giggs toimi myös neljän ottelun ajan Unitedin pelaaja-valmentajana.

Aika ajoin Giggsiä on väläytelty vapautuneille valmentajanpaikoille, mutta sopivaa tehtävää ei ole toistaiseksi löytynyt. Nyt Giggs kuitenkin myöntää, että sekä Leicesterin että Evertonin valmentajanpostit ovat kiinnostavia toimia.

– Leicester on toissa kauden mestari ja Everton fantastinen seura, jolla on fantastinen historia. Minulle ne ovat kaksi seuraa, joista olisin kiinnostunut, Giggs sanoi Class of ’92 Diaryn haastattelussa.

– Niistä tehtävistä on kuitenkin varmasti moni muukin valmentaja kiinnostunut.

– Olen aina sanonut, että olisin valmis seuroihin, jotka jakavat kanssani saman kunnianhimon. Haluan kehittää seuroja ja pelaajia, nauttia heidän kanssaan työskentelystä ja pelaajien nauttivan haasteesa.

– Valioliigassa on hyviä työpaikkoja, mutta niin on Mestaruussarjassa ja Ykkösliigassakin. Minulle tärkeämpää on seuran filosofia kuin status, Giggs korostaa.

Lähde: Sky Sports


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!