© Kuva: Getty Images

Liverpooliin ensi kesänä saapuva Naby Keita odottaa jo jälleennäkemistä: ”Hän oli minulle kuin isoveli”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Liverpool ilmoitti jo hyvissä ajoin elokuussa ensi kauden ensimmäisestä pelaajahankinnastaan, kun se ilmoitti tehneensä sopimuksen guinealaisen Naby Keitan kanssa. Vielä tämän kauden Keita pelaa kuitenkin Bundesliigan RB Leipzigissa.

Anfield Roadille muuton yhteydessä Keita odottaa innolla myös jälleennäkemistä Sadio Manén kanssa. 22-vuotias Keita ja Mané pelasivat kesällä 2014 hetken aikaa yhdessä itävaltalaisessa RB Salzburgissa, mutta ystävystyivät siinä määrin, että Keita kutsuu kolme vuotta vanhempaa Manéa isoveljekseen.

– Siirryttyäni Salzburgiin en mahtunut aluksi avauskokoonpanoon. Se oli hyvin turhauttavaa enkä sopeutunut joukkueeseen helposti. Sadio kuitenkin sanoi: ”Ota rauhassa, pikkuveli. Tilaisuutesi tulee vielä. Ja kun se tulee, tulet näyttämään heille”, Keita kertoo Goalin haastattelussa.

– Mané auttoi minua kaikessa – oppimaan kieltä, saamaan ystäviä, ymmärtämään seuraa ja kaupunkia. Ja tietysti hän oli oikeassa. Kun sain tilaisuuteni joukkueessa, näytin kynteni ja kaikki alkoi sujua.

– Salzburg kehitti minua pelaajana ja opin siellä valtavasti. Sadio oli minulle tärkeä ja on edelleenkin. Hän on minulle kuin isoveli. Hän pitää uuden oppimisesta ja itselleen haasteiden asettamisesta. Olemme sen suhteen samanlaisia ja siksi hän on minulle hyvä esimerkki, Keita tiivistää.

Keitasta on levinnyt julkisuuteen kuva, jossa hänellä on jo pikkupoikana Guineassa yllään Liverpoolin paita. Hän oli tuolloin 11 tai 12, ja valitsi kavereidensa kanssa joukkueelleen pelipaitoja. Keita itse halusi pojille Barcelonan paidat, mutta taipui enemmistön tahtoon.

– Kaikki kaverini olivat Liverpoolin kannattajia ja minäkin pidin heistä. En usko, että kukaan heistä olisi uskonut, että jonain päivänä itse pelaan Liverpoolissa, Keita naurahtaa.


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa! Meidät löydät myös Snapchatista nimellä valioliiga.


» Kuka pärjää, kuka floppaa? Lue kattava ennakkopakettimme valioliigakaudesta TÄÄLTÄ!

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon