[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Arsenal-Tottenham
Lauantaina 18.11 klo 14.30
Valioliiga

Maajoukkuetauon jälkeen Valioliiga palaa ryminällä, kun yhteen ottavat Arsenal ja Tottenham. Vauhtia ja maalipaikkoja ei varmasti puutu, kun joukkueet taistelevat elintärkeistä pisteistä.

Arsenal on saanut suorastaan katastrofaalisen alkukauden jälkeen kiinni pelistään ja noussut jo kolkuttelemaan sarjan neljän parhaan joukkueen joukkoa. Toki muiden joukkueiden ailahtelut ovat antaneet tähän mahdollisuuden, mutta kotikentällään puhtaasti (5-0-0) pelannut Arsenal on ollut vahva viime kierroksilla. Toki paineet ovat myös kovat, sillä lokakuisessa vuosikokouksessa kannattajat vaativat jo äänekkäästi muutoksia johtoportaaseen. Arsenalin suurin huolenaihe on ollut kenttätasapainon puuttuminen, joukkueelle sattuu omituisia merkkausvirheitä ja hyökkäyspäässä on välillä epätietoisuutta pelaajien rooleista. Jos Arsene Wenger on saanut edes hieman järkeä joukkueen pelaamiseen, loppuvuodesta on odotettavissa parempaa.

Tottenham pääsee lauantain kamppailuun upeassa vireessä, takana on voitot Crystal Palacesta sekä Real Madridista. Harry Kane on ollut liekeissä syyskuusta lähtien, ja johtaakin Valioliigan maalipörssiä kahdeksalla maalillaan. Joukkue taistelee tasapäin paikasta sarjan kärkikolmikossa, mutta mestaruus on jo kovan työn takana. Manageri Mauricio Pochettino sai järjestettyä Harry Kanelle, Dele Alille ja Harry Winksille lepoa maajoukkuetauolle, pelaajat eivät olleet Englannin mukana harjoituspeleissä. Tottenham on pystynyt tällä kaudella muokkaamaan pelityyliään vastustajan mukaan, joka antaa Pochettinon miehistölle taktisen edun kamppailuun.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Arsenalilta sivussa jatkavat ainakin Danny Welbeck, Santi Cazorla, Shkodran Mustafi sekä todennäköisesti David Ospina ja Calum Chambers. Tottenhamin pelaajat ovat parannelleet pikkuvammoja, ja poissa ovatkin enää pitkäaikaispotilas Erik Lamela, Toby Alderweireld sekä kiistaton ykkösvahti Hugo Lloris. Yhden maailman parhaimman maalivahdin poissaolo on iso miinus Tottenhamille.

Arvio

Joukkueiden viisi edellistä kohtaamista ovat olleet erittäin tasaisia, peräti kolme kohtaamista on päättynyt tasan ja molemmilla on yksi voitto. Ottelussa kohtaavat kotonaan vielä ilman pistemenetyksiä oleva Arsenal sekä Valioliigan toiseksi paras vierasjoukkue Tottenham. Odotettavissa on todella viihdyttävä ja ennenkaikkea kovavauhtinen peli, jossa on lupa odottaa maaleja. Tottenham on lähempänä voittoa laadukkaamman joukkueen ja valmennuksen puolesta, mutta Arsenalin kova kotietu ja parantunut vire tasoittaa voimasuhteita. Taktinen etu on ylivoimaisesti Pochettinon puolella, Arsene Wenger on Valioliigan vanhakantaisimpia managereita. Uskotaan vauhdikkaan ottelun tuottavan paljon maaleja katsojien ja veikkaajien iloksi.

Yli 3.5 maalia (2.55)