José Mourinho vihjaili lokakuussa, ettei Manchester United olisi miehen viimeinen seura. Samalla portugalilaismanageri flirttaili avoimesti ranskalaisjätti Paris Saint-Germainin suuntaan.

Mourinho kuvaili PSG:ssä olevan taikaa, nuoruutta ja laatua. Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen uskoo valmentajan kuvioiden olevan tuttua huttua.

– Oikeastaan aina joka seurassa, mihin hän menee, hän rupeaa jo aika alkuvaiheissa puhumaan mahdollisista muista isoista seuroista. Kuinka hyvin siellä asiat on ja kuinka hän arvostaa ja tavallaan kosiskelee, Paatelainen kertoo Valioliiga.comille.

– Vaikka olisit Manchester Unitedin valmentaja, tottakai sinä voit silti ihailla toista seuraa. Jotenkin minulla tulee sellainen tunne, että siinä oli pieni viesti Pariisin suuntaan. Että, täällä ollaan ja täällä homma kulkee. En panisi pahitteeksi, vaikka joskus tehtäisiin töitä yhdessä.

Paatelaisen mukaan valmentajien itsensämarkkinointi mediassa ei ole kovinkaan yleistä. Kyse on vain Mourinhon omasta pelistä.

– Ei. Kyllä Mourinho on ihan kuningas tässä. Hän tekee sitä säännöllisesti. Valmentajat ovat tällaisten asioiden kanssa tosi varovaisia. Omat fanit ei tykkää siitä, että ruvetaan puhumaan liian imartelevasti, liian kosiskelevasti toisesta seurasta. Mourinho osaa sen, ja ehkä hänellä on myös siihen varaa, Paatelainen pohtii.

Mourinho ei ainoa peluri

Mourinho ei kuitenkaan ole ainoa mediaa pelaava valmentaja. Paatelainen mainitsee myös Manchester Cityä nykyisin luotsaavan Pep Guardiolan sortuneen samaan Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosinaan.

Se ei vain ollut yhtä läpinäkyvää kuin Mourinholla.

– Kyllähän Guardiolakin on joskus vihjannut siihen suuntaan, että hän jossain vaiheessa haluaisi valmentaa Englannissa, koska hän pelasi siellä. Ei kuitenkaan mitään niin konkreettista ja tavallaan läpinäkyvää, kuten Mourinho homman hoitaa.

The Guardian uutisoi Mourinhon sanomisiin ristiriitaisesti portugalilaisen olevan valmis jatkosopimukseen tuhtia palkankorotusta vastaan.

Olivatko PSG-puheet vain neuvottelutaktiikkaa? Paatelaisen mielestä tämä on hyvinkin mahdollista.

– Voi hyvin olla, että hän herättelee sillä puheenjohtajia ja omistajia. Varmasti Mourinhon palkka on tällä hetkellä niin alhainen, että hän tuntee ansaitsevansa ja tarvitsevansa uuden sopimuksen.

Toisin kuin Paatelainen muistaa, Guardiola ei koskaan pelannut Englannissa. Sen sijaan espanjalainen kertoi haluavansa valmentaa Valioliigassa, koska hän ei saanut aiemmin mahdollisuutta pelata sarjassa.


Sportti TV on Youtube-kanava, jolla julkaistaan muun muassa Valioliiga.comin ja Laliiga.comin haastatteluita. Ota kanava seurantaan, niin et missaa mitään!