[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Brighton-Stoke
Maanantaina 20.11 klo 22.00
Valioliiga

Kauden kahdestoista valioliigakierros päättyy sarjanousija Brightonin ja jo pitkään Valioliigassa pelanneen Stoken väliseen otteluun. Brighton on yllättänyt kaikki, ja varmana putoajana kauteen lähtenyt joukkue onkin peräti sijalla kahdeksan.

Brightonin peli perustuu edelleen tiiviiseen puolustuspeliin. Riskejä ei oteta, vaan omaan pelisuunnitelmaan luotetaan alusta loppuun asti. Brightonin pelit ovat olleet todella vähämaalisia, mistä kertovat myös alkukauden tilastot: 11 ottelua, joissa tehtyjä maaleja 11 ja päästettyjä myöskin 11. Joukkue seilaa neljän ottelun tappiottomassa putkessa, jota se lähtee varmasti jatkamaan maanantai-illan ottelussa.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Stoken kausi ei ole lähtenyt yhtä lennokkaasti käyntiin. Joukkue on sarjataulukossa vasta sijalla 15. Kotikentällä meno on ollut lähes yhtä hyvää kuin edellisinä kausinakin (2-2-2), mutta vieraskentällä suuret uroteot ovat vielä jääneet tekemättä (1-1-3). Maalinteon tehokkuus suhteessa päästettyihin maaleihin on ongelmallinen, tosin Manchester Citylle kärsitty 2-7 – tappio vääristää hieman päästettyjen maalien keskiarvoa.

Poissaolot

Brightonilta poissa ottelusta on Steve Sidwell. Sam Baldockin ja Beram Kayalin pelaaminen on epävarmaa.

Jack Butlandin usean viikon huili murtuneen sormen takia jättää ison loven Stoken maalille. Lee Grant joutuu kovaan paikkaan maajoukkuevahdin paikkaajana. Stoken riveistä sivussa ovat myös Stephen Ireland, Geoff Cameron sekä epävarmana Glen Johnson.

Arvio

Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat useamman vuoden takaa, joten tuoretta historiaa joukkueilla ei ole. Brightonin kauden päätavoite on säilyttää paikka pääsarjassa ja alkukauden perusteella tuo tavoite on mahdollista saavuttaa. Tyylipisteillä ei ole mitään väliä, kunhan pistepussi karttuu tasaiseen tahtiin.

Nousijajoukkueilla alkaa usein bensa loppua tankista ja pistetahti hyytyä vuodenvaihteen tienoilla. Se huomioiden Brighton tarvitsee vielä tämän vuoden puolella kaikki pisteet, jotka se vain pystyy raapimaan kokoon.

Stoken peli hakee vielä parasta muotoaan ja heikko vierassaldo huomioiden sekin olisi varmasti tasapeliin enemmän kuin tyytyväinen. Hyvin maksava tasapeli kelpaa niin joukkueille kuin veikkaajillekin.

Brighton-Stoke X (3.15)