Mestarien liiga jatkuu tänään lohkovaiheen viidennen kierroksen otteluilla.

Tulessa on kolme valioliigajoukkuetta: Manchester City, Tottenham ja Liverpool. Kukin voi parhaassa tapauksessa tänään varmistaa lohkovoittonsa.

Man Cityllä runsaasti rotaatiota?

Man Cityn urakka on lähtökohtaisesti helpoin. Joukkue isännöi F-lohkon kamppailussa Feyenoordia. Neljän kierroksen jälkeen Cityllä on kasassa täydet 12 pistettä maalisuhteella 12-3. Feyenoord on puolestaan hävinnyt kaikki pelinsä päinvastaisella maalisuhteella 3-12.

City johtaa lohkoa kolmen pisteen erolla Šah’tar Donetskiin, joka kaiken lisäksi pelaa tänään Napolia vastaan. Cityllä on siis äärimmäisen hyvä tilanne juuri nyt. Niin hyvä, että rotaatio voi olla tämän illan pelissä hyvinkin voimakasta. Jos City ottaa tänään enemmän pisteitä kuin Šah’tar, City on varma lohkovoittaja.

Tappio ei ole Spursille katastrofi

Tottenham pelaa sinänsä kovan vierasottelun Borussia Dortmundia vastaan. Mutta koska Spurs nappasi edellisellä kahdella kierroksella voiton ja tasapelin Real Madridia vastaan, Tottenhamin tilanne H-lohkossa on erinomainen.

Neljän kierroksen jälkeen Spursilla on kymmenen, Realilla seitsemän ja Dortmundilla sekä APOEL:illa kaksi pistettä. Tottenham voittaa keskinäisessä vertailussa Realin, joten tappio tänään Dortmundia vastaan ei vielä olisi mikään katastrofi. Päätöskierroksella Spurs isännöi lohkojumbo APOEL:ia. Pelkästään sen pelin voittaminen takaisin lontoolaisille lohkovoiton.

Lohkovoitto varmistuu toki jo tänään, jos Real häviää APOEL:ille tai jos Tottenham napsii enemmän pisteitä kuin Real.

Liverpoolilla kiharaisinta

Kaikkein tiukin tilanne on lohkossa E. Liverpool kyllä johtaa kahdeksan pisteen potilla, mutta Sevilla on pisteen ja Moskovan Spartak kolmen pisteen päässä.

Spartak kohtaa Mariborin alkuillan ottelussa, ja venäläiset todennäköisesti nousevat kahdeksaan pisteeseen. Eli Liverpoolin ja Sevillan välinen ottelu voi olla lohkotilanteen kannalta hyvinkin merkittävä.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi 2-2-tasapeliin. Liverpool hallitsi kotonaan peliä, mutta nyt pelataan Etelä-Espanjassa Sevillan kotona. Lähtötilanne on hyvin tasaväkinen, mikä näkyy myös vedonlyöntikertoimissa.

Liverpool varmistaa lohkovoittonsa, jos se voittaa Sevillan ja Spartak ei voita Mariboria. Mutta jos Liverpool häviää, se joutuu kinkkiseen tilanteeseen.

Lähetysajat ja -kanavat

Beşiktaş-Porto klo 19 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Spartak Moskova-Maribor klo 19 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
APOEL-Real Madrid klo 21.45 (Viaplay)
Borussia Dortmund-Tottenham klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Manchester City-Feyenoord klo 21.45 (Viasat Hockey, Viaplay)
Monaco-RB Leipzig klo 21.45 (Viasat Sport, Viaplay)
Napoli-Šah’tar Donetsk klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Sevilla-Liverpool klo 21.45 (Yle 2, Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)