Liverpoolilla on ollut tällä ja edellisellä kaudella pienoisia ongelmia puolustaa kulmapotkuja. Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen käy ylläolevalla videolla läpi sitä, miten Liverpool tilanteita puolustaa.

Paatelaisen mukaan Liverpoolilla on selkeät roolit ja vastuualueet puolustuspään kulmapotkuissa.

– Etualueen pelaaja hoitaa lyhyen pallon. Sen jälkeen on kolme pelaajaa, jotka ottavat selkeästi aluetta. Nämä kolme plus etualueen pelaaja pelaavat puhtaasti paikkaa eli eivät esimerkiksi seuraa vastustajan pelaajia.

– Mikä on yllättävää, niin usein keskimmäinen aluetta puolustava pelaaja on Roberto Firmino. Hän ei ole mikään kookkain pelaaja, mutta ihan hyvä pääpelaaja ja omaa hyvän pompun.

Neljän aluepelaajan edessä on neljä pelaajaa, jotka puolustavat selkeästi miestä.

– Heidän tehtävä on blokata vastustajien juoksut maalille. He estävät sen, ettei maalille päästä kovalla vauhdilla hyppäämään kohti palloa.

Sen lisäksi Liverpoolilla on yleensä kaksi pelaajaa 16-rajalla, kaaren molemmin puolin. Jos vastustaja pelaa lyhyen kulmapotkun, toinen kaarella olevista pelaajista lähtee puolustamaan lyhyenä pelattua kulmaa, jonka lisäksi yksi miestä puolustavista pelaajista lähtee tueksi. Aluetta puolustavat pelaajat pitävät oman paikkansa.

– Liverpoolilla on ollut ongelmia puolustaa kulmia, mutta pelaajilla on selkeät roolit ja vastuualueet. Loppuen lopuksi se on pelaajista kiinni.

Paatelainen antaa esimerkkejä videolla, miten Liverpoolille sitten tehdään kulmapotkuista maaleja, vaikka systeemi onkin selkeä.


Sportti TV on Youtube-kanava, jolla julkaistaan muun muassa Valioliiga.comin ja Laliiga.comin haastatteluita. Ota kanava seurantaan, niin et missaa mitään!