Liverpoolilta nähtiin eilen illalla kaksi hyvin erilaista puoliaikaa.

Pool paukutti Mestarien liigassa Sevillaa vastaan kolme maalia avausjaksolla. Siinä vaiheessa tilanne näytti enemmän kuin hyvältä. Toisella puoliajalla Liverpool kuitenkin suli ja Sevilla nousi 3-3-tasapeliin. Tasoitusosuma syntyi lisäajalla.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp sanoi lehdistölle, ettei kyse ole mistään yleisestä ongelmasta (lue Kloppin lausunto tästä). Entiset Arsenal-pelaajat Paul Merson ja Ian Wright eivät päästäneet Liverpoolia ihan yhtä helpolla.

– Ei tämä yllättänyt minua. Liverpool on niin heikko. Näin on käynyt liian monta kertaa erikoistilanteissa, etenkin kulmapotkuissa. Kysynpä vaan, harjoittelevatko he ollenkaan kulmapotkujen puolustamista, Merson sanoi Sky Sportsin The Debate -ohjelmassa.

– Keskittyminen on todella heikkoa. Jordan Henderson on toiminut Englannin maajoukkueen kapteenina viime kuukausina, mutta nyt hän otti turhan riskin kulmapotkussa, joka johti Sevillan tasoitusmaaliin.

– Liverpoolin pelaajat eivät yksinkertaisesti ota tarpeeksi vastuuta erikoistilanteissa. Ei pidetä huolta siitä, että se oma mies ei tee maalia. Ja 3-2-tilanteessa viisi miestä lähti hyökkäykseen, kun he olisivat voineet jäädä vain pallon alle.

– Samaan hengenvetoon on sanottava, että jos Emre Canin syöttö Sadio Manélle olisi ollut parempi, he olisivat voittaneet pelin 4-2. Mutta tuollaisia tuloksia tulee, kun puolustetaan huonosti.

”Chelsea on armoton”

Wright oli samoilla linjoilla Mersonin kanssa. Ensi viikonloppuna Liverpool kohtaa Valioliigassa Chelsean. Wrightin näkemyksen mukaan Chelsealla ei ole hädän päivää, vaikka Liverpool menisi ottelussa johtoon.

– Tapa, jolla Chelsea pelasi West Bromia vastaan, oli fantastinen. Heidän pelaajansa liikkuivat erinomaisesti, Wright sanoi.

– Nyt kun näki Liverpoolin ottelun Sevillaa vastaan, Chelsealla on etulyöntiasema lauantaina. Olen vähän huolissani Liverpoolin puolesta, koska Chelsea on heitä vastaan armoton.

– Vaikka Liverpool tekisi parikin maalia, Chelsea uskoo nousevansa takaisin peliin, koska niin Liverpool saa vastustajansa tuntemaan tällä hetkellä.