Manchester United pelaa tänään Baselia vastaan Mestarien liigassa. Viime viikonloppuna joukkue ja seuran fanit saivat äärimmäisen hyviä uutisia, kun Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba ja Marcos Rojo palasivat kokoonpanoon.

Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen, mikä merkitys sillä on, että Ibrahimović, Pogba ja Rojo ovat taas kaikki pelikunnossa?

– Todella iso merkitys. Uskon, että José Mourinho on odottanut näiden pelaajien paluuta kuin kuuta taivaalta, koska loukkaantumisia on ollut aika paljon, Paatelainen sanoo.

– Kolmikon paluu tuo puolustukseen ja keskikentälle paljon vaihtoehtoja. Pelejä on paljon, eikä nyt tarvitse vetää joukkuetta ihan piippuun. Voidaan käyttää eri pelaajia ilman, että taso laskee.

Pogba selkeä kasipaikan pelaaja

Erityisesti Pogban poissaolo on Paatelaisen mielestä näkynyt selvästi.

– Viimeiset pari kuukautta on pelattu kahdella puolustavalla keskikentällä – Nemanja Matićilla ja Ander Herreralla. Heistä kumpikaan ei ole luontaisesti kasiroolin pelaaja, eli että nousisi mukaan hyökkäyksiin. Pogba on juuri sitä.

– Pogba osaa puolustaa kurinalaisesti. Hän tulee kurinalaisesti takaisin puolustusmuotoon keskikentälle, mutta lähtee mielellään myös mukaan hyökkäyksiin. Unitedin hyökkäyspelaamisen kannalta tämä on tervetullutta.

Zlatan ja Lukaku yhdessä?

No entä mitä annettavaa Zlatanilla on?

– Man Unitedin hyökkäys on täynnä juoksijoita. Siellä on todella paljon juoksukykyisiä, nopeita pelaajia, jotka pyrkivät linjan taakse. Kun siihen nyt tuodaan Zlatanin tapainen pelaaja, joka pystyy pitämään palloa ja odottamaan pelikavereita mukaan hyökkäyksiin, peli ei siitä ainakaan huonone.

Pystyvätkö Zlatan ja Romelu Lukaku pelaamaan samaan aikaan?

– Totta kai!

– En miettisi hetkeäkään tuollaista. Zlatan tykkää tulla palloa vastaan. Hän ei juuri juokse linjan taakse.

– Lähtötilanne voi olla se, että ryhmitys on 4-4-2, jossa Zlatan ja Lukaku ovat piikissä. Mutta työnjako on täysin selkeä. Zlatan tulee vastaan, hänen jalkaansa pelataan. Hän ruokkii siitä ja viljelee siitä palloja, kun Lukaku juoksee selustaan.

– Nämä ovat kaksi täysin erityyppistä pelaajaa. Kaksi isoa järkälettä kyllä, mutta pelityyliltään kaksi täysin erilaista pelaajaa.

– En hetkeäkään miettisi sitä, voivatko nämä kaksi pelata samaan aikaan. Minä jopa suosisin sitä.

Lisää Mixu Paatelaisen ajatuksia jalkapallosta ja tulevasta Mestarien liigan kahinasta voi kuulla tänään ravintola Kipinässä Helsingin Kalliossa tai Valioliiga.comin Facebook-kanavalla. Paatelainen toimii Kipinän asiantuntijavieraana DHL:n Mestarien liiga -illassa, joka näytetään Valioliiga.comin Facebookissa livenä noin kello 21.00 alkaen.

Ennakon tämän illan otteluista valioliigajoukkueiden osalta pääset puolestaan lukemaan tästä.