Liverpool joutui naurunalaiseksi eilen illalla. Joukkue suli käsittämättömällä tavalla 3-0-johtoasemasta ja päätyi 3-3-tasapeliin Sevillaa vastaan (lue raportti tästä).

Päävalmentaja Jürgen Klopp joutui pelin jälkeen vastaamaan toimittajille. Ennen kaikkea kysyttiin, miten näin saattoi tapahtua.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä fantastinen. Toisella jaksolla teimme virheen, emmekä jatkaneet oman pelimme pelaamista, Klopp sanoi.

– Meistä tuli passiivisia, he tekivät ensimmäisen maalinsa ja siinä kohtaa ilmapiiri muuttui välittömästi. Se antoi heille virtaa.

– Me teimme samankaltaisen tempun kotonamme; saimme hyödynnettyä yleisömme ja ilmapiirimme. Ilmapiiri auttoi nyt Sevillaa valtavasti ja heidän oli osoitettava taistelutahtoaan.

– Jos tämä olisi ollut Anfieldillä ja me olisimme olleet tappiolla 0-3, tilanne olisi ollut eri. Mutta koska peli pelattiin täällä [Espanjassa], heidän oli näytettävä taistelutahtoaan toisella puoliajalla. He näyttivätkin ja taistelivat tiensä takaisin.

– Kuten sanottu, me annoimme heidän tulla takaisin peliin ja se oli meidän virheemme. Kun hallitsee peliä, ei voi passivoitua. He [Liverpoolin pelaajat] ovat vain ihmisiä. Tämä oli virhearvio.

Kaikuja Eurooppa-liigan finaalista

Moni muistaa Liverpoolin ja Sevillan kohtaamisen Eurooppa-liigan finaalissa keväällä 2016. Pool johti ottelua puoliajalla 1-0, mutta Sevilla nousi toisella jaksolla 3-1-voittoon. Tuon ottelun kokoonpanosta kuusi pelaajaa oli eilen kentällä Liverpoolin paidassa.

– Olemme osoittaneet fantastista henkistä kanttiamme Dortmundia vastaan [nousu 4-3-voittoon Eurooppa-liigan pudotuspeleissä]. Olemme osoittaneet sitä monessa ottelussa.

– Tämänkertainen peli ei ollut täydellinen, mutta ei tässä mistään yleisestä ongelmasta ole kyse. Niin vain tapahtui. Olisimmeko voineet olla parempia? Ehdottomasti. Uskonko tämän olevan henkisen puolen ongelma? En missään nimessä.

– Me avasimme heille oven, emmekä sulkeneet sitä, joten he pääsivät tekemään maalin viimeisellä minuutilla. Se oli ottelun tarina. Tuollaista on jalkapallo. Pillinvihellykseen saakka kaikki on mahdollista. En epäile poikien henkistä kanttia.