Moni pelaaja jännittää MM-kisapaikkansa puolesta.

Viime kesänä useampi pelaaja teki seuravalintansa todennäköisesti sillä perusteella, missä pääsisi parhaiten antamaan näyttöjä maajoukkuetta ajatellen. Sitten on niitä pelaajia, jotka yksinkertaisesti yrittävät pysyä kasassa, jotta heidät voitaisiin kisoihin valita. Yksi heistä on Arsenalin Danny Welbeck.

Welbeckin ura on ollut yhtä sairaskertomusta. Tälläkin kaudella hyökkääjältä on jäänyt lonkka- ja nivusvaivojen takia väliin jo kymmenen ottelua. Welbeck palasi tositoimiin eilen illalla, kun hän pelasi 45 minuuttia Kölniä vastaan Eurooppa-liigassa. Arsenalin päävalmentaja Arsène Wenger on vakuuttunut siitä, että Welbeck on Englannin MM-joukkueessa, jos mies vain pysyy terveenä.

– Minulla on kokemusta pitkältä ajalta. Olen tuntenut pelaajia, joilla ei vielä marraskuussa ollut mitään mahdollisuuksia MM-kisoihin. Seuraavana kesänä he kuitenkin voittivat turnauksen, Wenger sanoi lehdistölle.

Wenger viittasi tapaukseen Emmanuel Petit, joka iski Ranskalle maalin vuoden 1998 finaalissa Brasiliaa vastaan.

– Hän pääsi maajoukkueeseen takaisin maaliskuussa ja oli parhaita pelaajia MM-kisoissa. Dannylla on potentiaalia päästä kisoihin. Jos hän on kunnossa, hän pääsee mukaan. Olen siitä varma.

– Hänen fysiikkansa on huippuluokkaa. Hän on hyvä liikkumaan ja hän on joukkuepelaaja. Hän osaa tehdä maaleja, luoda maalipaikkoja, hän pystyy pelaamaan keskellä ja laidoilla. Mielestäni hän on maailmanluokan hyökkääjä.

– Kaiken lisäksi kaikki pitävät hänestä. Hän on mahtava tyyppi. Kolme viime vuotta ovat olleet hänelle raskaita, ja nyt olen todella iloinen että hän on taas pelikunnossa.

Welbeck on pelannut urallaan 36 A-maaottelua. Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana Welbeck on pelannut loukkaantumisten vuoksi vain kolme maaottelua. Syyskuussa Welbeck pelasi MM-karsinnoissa 14 minuuttia Maltaa ja kuusi minuuttia Slovakiaa vastaan.