Valioliigassa kehnosti esiintynyt Everton jatkoi yskien myös Eurooppa-liigan puolella, kun joukkue hävisi torstaina italialaiselle Atalantalle 1-5 lohkovaiheen viidennen kierroksen ottelussa.

Torstain tappio oli jo Evertonin neljäs tämän kauden Eurooppa-liigassa. Tasapelejä sillä on yksi, mutta voittosarake näyttää viimeiseen otteluun lähdettäessä nollaa. Jatkopaikka luisui joukkueen käsistä lopullisesti jo edellisellä kierroksella.

Everton joutui tappioasemaan jo 13 minuutin jälkeen, kun Atalantan keskikenttäpelaaja Bryan Cristante tuikkasi maalin edessä pyörineestä hässäkästä pelivälineen verkkoon.

Englantilaisjoukkueen avausjakson paras paikka lankesi Tom Daviesille, joka sai rauhassa virittää puolivolleyn kohti Atalantan maalia, mutta vieraiden toppari Rafael Tolói pelasti tilanteen torjumalla pallon päällään maaliviivalta.

Jälkimmäinen puolisko meinasi alkaa Evertonin kannalta karmaisevalla tavalla, kun Atalanta sai rangaistuspotkun 47. minuutilla. Maalintekijä Cristante ajoi ahnaasti laukaisupaikkaan ja Ashley Williams kaatoi hänet sääntöjen vastaisesti.

Atalanta-kapteeni Alejandro ”Papu” Gómez asettui vetämään pilkkua. Evertonin veräjänvartijana toiminut Joel Robles pysäytti kuitenkin vedon ja englantilaisten puolustus onnistui lopulta siivoamaan pallon pois maalilta.

Atalanta sai toisen maalinsa 64. minuutilla, ja asialla oli jälleen Cristante. Gomezin kulmapotku kiersi juuri sopivasti etutolpan tuntumaan, josta Cristante jatkoi pelivälineen verkon perukoille.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Everton tuli maalin päähän Sandro Ramírezin osumalla. Kyseessä oli Ramírezin ensimmäinen maali seuralle hänen siirryttyä Evertoniin kesällä espanjalaisesta Málagasta.

Kevin Mirallas keskitti pallon espanjalaishyökkääjälle, joka kavensi tilanteeksi 2-1 takanurkkaan suuntautuneella, tarkalla laukauksella.

Hieman ennen varsinaisen peliajan päättymistä Atalanta laittoi ottelun kuitenkin lopullisesti pakettiin. Ensin Robin Gosens vei vieraat kulmapotkun jälkitilanteesta volleylla 3-1-johtoon. Everton ehti hädin tuskin pistää palloa uudelleen peliin, kun Andreas Cornelius ampui italialaisille jo illan neljännen osuman.

Cornelius puski lisäajan neljännellä minuutilla kulmapotkusta vielä toisen maalin, minkä jälkeen erotuomari päätti Evertonin kärsimyksen loppuvihellykseen.