Valioliigan 13. kierroksella otetaan varaslähtö jo tänä iltana, kun West Ham isännöi Leicesteriä Itä-Lontoossa. Hammersin uusi manageri David Moyes tavoittelee ottelussa ensimmäistä voittoaan.

– Meidän on annettava kannattajille syy huutaa ja peliesitys, joka näyttää jotenkin hyvältä. Sitten he tukevat meitä, skottiluotsi sanoo.

– Haluan kaikkien olevan yhdessä. En ole tietoinen ongelmista, joita oli ennen tuloani. Olin hieman yllättynyt, kun kuulin. Haluan heidät meidän taaksemme, jotta meillä on mahdollisuus voittaa.

Kierroksen ehdoton huippuottelu pelataan lauantai-iltana. Liverpool saa vieraakseen hyvävireisen Chelsean, joka on noussut jo kolmospaikalle.

Huomio kiinnittyy Liverpoolin Mohamed Salahiin, joka kohtaa entisen työnantajansa. Egyptiläinen on takonut tällä kaudella jo yhdeksän osumaa ja komeilee Valioliigan maalipörssin kärkipaikalla.

– Hän on kehittynyt paljon, etenkin fyysisellä puolella. Mielestäni hänellä ei ole mitään todistettavaa kenellekään, enkä usko, että hän näkee tilanteen siten, kotijoukkueen manageri Jürgen Klopp toteaa.

Liverpool saattaa saada takaisin kokoonpanoonsa toppari Joël Matipin, joka on ollut kahdesta ottelusta sivussa reisivaivan takia. Myös Adam Lallana lähestyy pelikuntoa, mutta keskikenttäpelaajista Emre Canin pelaaminen on epävarmaa.

Vieraiden leirissä puolestaan Victor Moses on tekemässä paluuta takareisivamman jäljiltä.

Neljä liigaottelua peräjälkeen voittaneen Chelsean pelaajat saattavat hyvinkin olla väsyneitä, sillä takana on Mestarien liigan raskas vieraspelireissu Bakuun.

– Se, että on vain yksi lepopäivä ja yksi valmistautumispäivä tähän isoon peliin, ei ole yksinkertaista eikä helppoa. Mielestäni se ei myöskään ole oikein, tiivistää lontoolaisseuran manageri Antonio Conte.

– En halua selitellä, mutta tämä on todellisuutta. Lisäksi, kun ihmiset kuulevat valmentajan valitukset, jonkun pitää myös auttaa meitä. Lehdistön ja television pitää alleviivata tätä outoa tilannetta.

Manageri Tony Pulisille potkut antanut West Bromwich on vaikean tehtävän edessä, kun se haastaa sarjanelosen Tottenhamin vieraskentällä.

Manchester United pyrkii jatkamaan kotivoittojensa sarjaa Old Traffordilla ottelussa sarjanousija Brightonia vastaan. Ruotsalaiskärki Zlatan Ibrahimović saattaa olla ensimmäistä kertaa mukana avauskokoonpanossa vakavan loukkaantumisensa jälkeen.

Sensaatiomaisen alkukauden pelannut Manchester City matkustaa sunnuntaina toisen nousijan Huddersfieldin vieraaksi.

– Kohtasimme heidät viime kaudella emmekä kyenneet voittamaan. Ymmärsimme, kuinka hankalaa siellä on pelata. Kotona heidät tuloksensa ovat olleet hyviä, Cityn manageri Pep Guardiola painottaa.

Alkukauden onnistuja Burnley yrittää napata pisteitä kotiyleisönsä edessä. Mielenkiintoisessa kamppailussa vastustajaksi saapuu Arsenal.

Valioliigan 13. kierros

Perjantai 24.11.
22.00 West Ham – Leicester Viasat

Lauantai 25.11.
17.00 Crystal Palace – Stoke
17.00 Manchester United – Brighton Viasat
17.00 Newcastle – Watford
17.00 Swansea – Bournemouth
17.00 Tottenham – West Bromwich
19.30 Liverpool – Chelsea Viasat

Sunnuntai 26.11.
15.30 Southampton – Everton Viasat
16.00 Burnley – Arsenal
18.00 Huddersfield – Manchester City Viasat

Lähde: BBC