Joulukauppaan on virittäydytty tänään perjantaina, kun on vietetty Black Fridayta. Listasimme sen kunniaksi viisi Valioliigan huippupelaajaa, jotka voivat pian olla tarjolla alehintaan.

Alexis Sánchez (Arsenal)
Kaikki tietävät chileläisen olevan Arsenalille elintärkeä pelaaja, joka kantaa suurta vastuuta maalinteosta. Lontoolaisseura joutuu tekemään kovan päätöksen, jos tämä ei suostu pian allekirjoittamaan uutta sopimusta. Joko Sánchez, 28, myydään tammikuussa – esimerkiksi Manchester Cityyn – tai hän lähtee seurasta kauden jälkeen ilmaiseksi. Se on joka tapauksessa selvää, ettei Arsenal saa kultakimpaleestaan täyttä markkina-arvoa vastaavaa hintaa.

Mesut Özil (Arsenal)
Elegantti saksalaispelaaja on toinen korkean profiilin ”tykkimies”, jonka sopimus on katkolla ensi kesänä. Mahdollisena seuravaihtoehtona on mainittu muun muassa Manchester United. Öziliä, 29, kritisoitiin aiemmin tällä kaudella, mutta manageri Arsène Wengerin mukaan pelaajan asenne on muuttunut parempaan suuntaan. – Mesut Özil on tehnyt paljon töitä, ja hän on tällä hetkellä äärimmäisen hyvässä kunnossa, ranskalainen kehui tänään.

Emre Can (Liverpool)
Liverpool haluaisi kiinnittää 23-vuotiaan saksalaisen moneksi vuodeksi, mutta sillä sopimusrintamalla ei tunnu tapahtuvan mitään edistymistä. Mies itse totesi viime kuussa olevansa imarreltu siitä, että Juventus on kiinnostunut hänestä. Can sanookin, että hänen tulevaisuutensa on hämärän peitossa. Manageri Jürgen Klopp joutuu vastaamaan Cania koskeviin kysymyksiin jatkuvasti – viimeksi tänään median edessä.

Ross Barkley (Everton)
Englantilainen on 23 vuoden iästään huolimatta jo kokenut valioliigapelaaja, jolle riittää ottajia pelituntuman puutteesta huolimatta. Etenkin hyökkäyssuuntaan päin pelattaessa loistava keskikenttämies oli kesällä hyvin lähellä siirtoa Stamford Bridgelle, mutta kauppa kariutui viime hetken U-käännöksen myötä. Kiinnostuneiden seurojen joukkoon lukeutuu tiettävästi myös Tottenham, joka on kaavaillut Barkleyta Eric Dierin rinnalle.

Juan Mata (Manchester United)
Espanjalainen on parhaimmillaan fantastinen jalkapalloilija, mutta Manchester Unitedissa hänelle ei tunnu löytyvän täydellisesti sopivaa roolia. Ensi vuonna 30 vuotta täyttävä Mata on kertonut ESPN FC:lle, että hän suhtautuu avoimesti pitkän jatkosopimuksen allekirjoittamiseen. Aavistuksen verkkainen hyökkäävän roolin keskikenttämies tuntuu viihtyvän Englannissa, mutta pelitapa huomioiden parhaiten hänelle voisi sopia siirto La Ligaan.

Sky Sportsin kokoama Black Friday -kentällinen pelaajista, jotka saattavat pian olla tarjolla alehintaan:

Lähde: Sky Sports