Liverpoolin entinen suomalaispuolustaja Sami Hyypiä nauttii hyökkäävästä jalkapallosta, jonka manageri Jürgen Klopp on tuonut joukkueeseen.

Hyypiä, 44, uskoo, että hänen ja muiden Liverpoolin ystävien ei tarvitse olla huolissaan otteluiden viihdyttävyydestä, sillä tylsiä hetkiä ei peleissä juurikaan nähdä.

– Jürgen Klopp on saksalainen ja hän tykkää pelata korkealla tempolla ja korkealla präsillä. Sitä on erittäin mielenkiintoista seurata, sanoi Hyypiä Goalin haastattelussa.

– Liverpoolin peliä katsellessa ei väsytä.

Huuhkajien entisellä luottotopparilla on kuitenkin myös huomautettavaa Kloppille. Vaikka Liverpool luokin paikkoja ja tekee paljon maaleja, on joukkueen puolustuspeli välillä täysin hukassa.

Tästä saatiin hyvä esimerkki keskiviikkona Mestarien liigan lohkovaiheessa, kun Liverpool johti Sevillaa vastaan tauolle mentäessä 3-0. Espanjalaiset taistelivat kuitenkin toisella jaksolla tasoihin.

– Jalkapallossa on kaksi asiaa – on löydettävä tasapaino pelaamiseen. Ei voi vain hyökätä, on myös puolustettava hyvin, jotta vastustaja ei pääse tekemään liikaa maaleja.

Hyypiän mukaan Liverpoolin kausi ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, ja vaikka hyökkäyspeli onkin kerännyt kehuja, hän toivoo entiseltä joukkueeltaan entistä enemmän tehoja.

– Kausi ei alkanut mielestäni niin kuin kaikki olisivat halunneet, mutta se on vielä alkuvaiheessa, ja mitä vain voi tapahtua.

– Meidän on korjettava hyökkäyspäässä muutamia juttuja. Me luomme paljon paikkoja ja teemme paljon maaleja, mutta me voimme tehdä enemmän. Uskon, että voimme olla hiukan tehokkaampia hyökkäyksessä.

– Olemme päästäneet muutaman helpon maalin henkilökohtaisten virheiden takia. Kaikki tekevät virheitä. Kukaan ei ole täydellinen, mutta meidän on hieman vähennettävä niitä virheitä.