Liverpoolin joukkueet juhlivat Valioliigan kello viiden kierroksella. Sen sijaan Tottenhamilla ei ole hurraamista.

Brighton-Liverpool

Liverpoolin vakuuttava meno sai jatkoa vierasvoitolla Brightonista. Jürgen Kloppin miehistö löylytti lokkeja selvällä 5-1-erolla.

Brighton kesti puoli tuntia Liverpoolin kyydissä, kunnes Reds rokotti kahdella maalilla minuutin sisään. Ensin Emre Can puski vieraat johtoon Philippe Coutinhon keskityksestä. Vain minuuttia myöhemmin Coutinho vapautti syötöllään Roberto Firminon maalintekoon ja peli oli jo 2-0 Liverpoolille.

Liverpool lisäsi johtoaan heti toisen jakson alkuun, ku Mohamed Salah rynnisti vastahyökkäykseen. Egyptiläinen jatkoi syötön keskustaan, josta Firmino iski toisen maalinsa.

Brighton nousi hetkeä myöhemmin kahden maalin päähän Glenn Murrayn osuttua rangaistuspotkusta. Kiri ei kuitenkaan päässyt enempää liikkeelle.

Coutinho-show jatkui viimeisellä kympillä, kun brassi pamautti vapaapotkusta Liverpoolin 4-1-johtoon. Vain muutama minuuttia myöhemmin Coutinho uhkasi taas Brightonia. Tällä kertaa keskikenttäpelaajan laukaus kimposi isäntien harmiksi toppari Lewis Dunkin kautta omaan maaliin.

Everton-Huddersfield

Everton nappasi toisen peräkkäisen voittonsa uuden managerinsa Sam Allardycen debyytissä. Toffees nollasi vieraansa 2-0-erolla.

Everton avasi maalihanansa toisen jakson alkuun. Dominic Calvert-Lewin ohjasi kantapäällään pallon boksiin Gylfi Sigurdssonin, joka maalasi isännät johtoon.

Calvert-Lewin juuri ennen viimeistä varttia itseä kotijoukkueen toisen maalin Wayne Rooneyn syötettyä nuorukaisen läpiajoon. Enempää osumia ei nähty ja Toffees otti täyden pistepotin.

Leicester-Burnley, Stoke-Swansea

Tottenhamin viikolla yllättänyt Leicester jatkoi voitokkaasti kotonaan Burnleya vastaan. Ketut ottivat pisteet nollapelillä 1-0-numeroin. Isäntien voittomaalin teki jo seitsemännellä minuutilla Demarai Gray.

Swansean ahdinko kasvaa joukkueen hävittyä vieraissa Stokelle. Potters hoiteli sarjajumbon niukalla 2-1-erolla.

Swansea aloitti hyvin ja sai hanat auki jo ottelun kolmannella minuutilla. Martin Olsson tarjosi vasemmalta matalan keskityksen, josta Wilfried Bony pamautti Joutsenet johtoon.

Stoke tasoitti 36. minuutilla, kun Joe Allen alusti pystysyötöllään Xherdan Shaqirin yllättämään Lukasz Fabianskin. Neljä minuuttia myöhemmin Mame Diouf ampui jo isännät johtoon.

Watford-Tottenham

Tottenham alkaa pudota kärjen kyydistä. Tällä kertaa Spurs jäi pistejakoon Watfordin vieraana 1-1-lukemin.

Tottenham aloitti taas heikosti Watfordin yllätettyä avausmaalilla 13. peliminuutilla. Maalin puski kulmatilanteesta Christian Kabasele mainiosta Tom Cleverleyn keskityksestä.

Spurs tuli tasoihin avausjakson puolivälissä Son Heung-minin viimeistellessä Christian Eriksenin esityöstä.

Tottenhamin ongelmat kuitenkin jatkuivat toisella jaksolla vieraiden jouduttua vajaamiehiseksi. Ulosajettiin Richarlisonia rumasti kyynärpäällä kasvoihin iskenyt toppari Davinson Sánchez.

Maaleja ei nähty enää suuntaan tai toiseen ja ottelu päättyi 1-1-tasatulokseen.

Valioliiga lauantaina klo 17:00

Brighton-Liverpool 1-5 (0-2)
0-1 Emre Can (30.)
0-2 Roberto Firmino (31.)
0-3 Roberto Firmino (49.)
1-3 Glenn Murray Rp (51.)
1-4 Philippe Coutinho (87.)
1-5 Lewis Dunk Om (89.)