Itsenäisyyspäivän iltana selviää, tehdäänkö tämän kauden Mestarien liigassa englantilaista jalkapallohistoriaa. Mikäli Liverpool voittaa tänään tappion, selviää se kilpailun pudotuspelivaiheeseen, johon ovat jo paikkansa varmistaneet Manchester United, Chelsea, Manchester City ja Tottenham. Viisi valioliigajoukkuetta Mestarien liigan pudotuspeleissä olisi historiallinen ensimmäinen kerta.

Liverpool kohtaa tänä iltana Anfield Roadilla Moskovan Spartakin. Voitolla Reds nappaa myös lohkovoiton. Tasapeli riittää varmaan jatkopaikkaan, mutta lohkovoitto lipsahtaisi Sevillalle, jos Sevilla nujertaa slovenialaisen lohkojumbon Mariborin. Tappio puolestaan sysäisi Liverpoolin Eurooppa-liigaan, ellei Maribor sitten yllätä Sevillaa.

Liverpoolilla on siis tänään suuret panokset ottelussaan, eikä ihmeempiä lepuutuksia varmastikaan nähdä. Jürgen Klopp on jo lupaillutkin heittää kentälle parhaan mahdollisen kokoonpanon. Lisää vaihtoehtoja puolustukseen Klopp saa Joe Gomezista ja Ragnar Klavanista, jotka huilasivat viikonloppuna flunssan takia.

Mikäli Liverpool jatkopaikan nappaa, on se sen ensimmäinen kerta Mestarien liigan pudotuspeleissä yhdeksään vuoteen.

Riittääkö Cityn ja Tottenhamin asenne voittoihin?

Lepuutusten suhteen toisin voi olla Manchester Cityn ja Tottenhamin laita. Molemmat ovat jo varmistaneet omien lohkojensa voiton, joten kentälle saatetaan juoksuttaa hyvinkin varamiehinen kokoonpano. Cityä kun odottaa sunnuntaina Manchesterin derby ja Spursilla on kädet täynnä töitä muutenkin kurssinsa kääntämisessä.

Manchester Cityltä sivussa ovat varmuudella ainakin pelikiellossa oleva Kevin De Bruyne sekä pientä kolhuaan paranteleva David Silva. Joukkueen nuoriso-osastosta Ukrainaan matkustivat superlupaus Phil Foden sekä Tosin Adarabioyo ja Brahim Díaz.

Napoli toivoo hartaasti, että Manchester Cityn 20 ottelua kestänyt voittoputki (kaikissa kilpailuissa) venyisi tänäänkin. Napolilla on mahdollisuuksia Mestarien liigan pudotuspeleihin vain, jos City hakee Ukrainasta Shakhtar Donetskin vieraana täydet kolme pistettä. Tällöin Napolin voitto vieraissa Feyenoordista veisi italialaiset jatkoon. Shakhtar jatkaa, jos se saa Cityä vastaan pisteenkin.

Tottenhamilta ammattimaista asennetta puolestaan toivoo Borussia Dortmund. Mikäli kyproslainen APOEL hakee Wembleyltä pisteitä ja Dortmund itse jää pienempään pistesaaliiseen Real Madridin vieraana Santiago Bernabéulla, ei Dortmund selviä edes Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Spursin joukkueesta huilivuoron saavat keskiviikkona Harry Kane, Christian Eriksen, Eric Dier, Hugo Lloris ja Kieran Trippier. Dele Alli sen sijaan pelaa. Avauksessa tilaisuutensa saanevat Fernando Llorente, Georges-Kevin Nkoudou ja Juan Foyth.

Jännitystä riittää myös G-lohkossa. Besiktas on jo varma lohkovoittaja ja Monaco varmuudella jumbo, mutta sekä Porto että RB Leipzig himoitsevat toista jatkopaikkaa. Joukkueet ovat ennen päätöskierrosta tasapisteissä. Tänään Porto isännöi Monacoa ja RB Leipzig Besiktasta. Mikäli tasapisteisiin päädytään lohkon lopussakin, ottaa Porto jatkopaikan paremmalla saldolla keskinäisistä otteluista.

Mestarien liiga keskiviikkona:

21.45 Porto-Monaco (Viaplay)
21.45 Feyenoord-Napoli (Viasat, Viaplay)
21.45 Liverpool-Moskovan Spartak (Viasat, Viaplay)
21.45 Maribor-Sevilla (Viaplay)
21.45 RB Leipzig-Besiktas (Viasat, Viaplay)
21.45 Real Madrid-Borussia Dortmund (Viaplay)
21.45 Shakhtar Donetsk-Manchester City (Viasat, Viaplay)
21.45 Tottenham-APOEL (Viasat, Viaplay)