Arsène Wengerillä ei ole aikomusta myydä vähälle peliajalle jääneitä Olivier Giroud’ta, Theo Walcottia ja Jack Wilshereä.

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on vihjannut, että vähäinen peliaika on johtanut siihen etteivät Walcott ja Wilshere ole saaneet kutsua maajoukkueeseen. Ranskan maajoukkueen apuvalmentaja Guy Stephan puolestaan sanoi hiljattain ihan suoraan, että Giroud’n ”on löydettävä ratkaisu tulevina viikkoina”.

Wengeriltä kysyttiin kolmikon kohtalosta Eurooppa-liigan alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Heidän on tehtävä omat päätöksensä ja minun on tehtävä omani, Wenger sanoi ja täsmensi:

– En voi ajatella liikaa maajoukkueita. Haluan pitää joukkueeni kasassa. Emme halua heikentyä. Minun on ajateltava pelaajien etua, mutta etusijalla on seuran etu. Jos nuo kaksi voi yhdistää, hyvä niin. Mutta tärkein on seura.

Wengeriltä kysyttiin vielä erikseen, jääkö Walcott loppukaudeksi seuraan, mihin vastaus oli ”kyllä”.

– Tietysti hän on turhautunut, mutta hän on samalla keskittynyt. Hän ei luovuta ja on päättäväisempi kuin koskaan.

Kolmikosta Giroud on tällä kaudella pelannut Valioliigassa 234 minuuttia. Wilsheren lukema on 65 ja Walcottin 46 minuuttia.

Arsenalin pelaajista Alexis Sánchezin, Mesut Özilin, Wilsheren ja Santi Cazorlan sopimukset päättyvät ensi kesänä. Kesällä 2019 sopimus umpeutuu Aaron Ramseylla, Giroud’lla, Walcottilla, Danny Welbeckillä, Nacho Monrealilla, Petr Cechillä, David Ospinalla, Mathieu Debuchylla ja Chuba Akpomilla.