Lontoossa pelattiin lauantain päiväpalaksi paikallisottelu, kun Valioliigan hallitseva mestari Chelsea saapui olympiastadionia isännöivän West Hamin vieraaksi. Hammersin vaikea kausi sai ison valonpilkahduksen, kun kovaa raatanut joukkue otti täyden pistepotin.

Kotijoukkue aloitti tilastotehtailun upeimmalla mahdollisella tavalla. Hienon syöttörallin päätteeksi Marko Arnautovic upotti pallon takakulmaan ohi Thibaut Courtoisin pelin kuudenella minuutilla. Viimeisen syötön maaliin antoi Manuel Lanzini.

Premier League

@premierleague
GOAL West Ham 1-0 Chelsea (6 mins)

What a start for the hosts! Lanzini finds Arnautovic who weaves his way through the Chelsea defence and slots past Courtois

#WHUCHE

Chelsea hyökkäsi uutterasti ja oli lähellä tasoitusta mm. N’Golo Kantén huippuvedolla 28. minuutilla. Adrian kuitenkin venytti upeasti pallon tielle alakulmaan.

Chelsea vei lähes kaikki tilastot nimiinsä avausjaksolla, mutta poistui tauolle tappioasemassa. West Hamin raataminen yhdistettynä teräviin vastaiskupyrkimyksiin näytti kantavan hedelmää.

Toiselle jaksolle Antonio Conte otti kentälle Pedron, jolle teki tilaa Tiemoue Bakayoko. Kymmentä minuuttia myöhemmin Marcos Alonso vaihtui Victor Mosesiin.

Anthony Taylorilta vaadittiin rankkaria molemmissa päädyissä pitkin ottelua. Kotijoukkueella sellaiseen oli jopa pientä pohjaa, kun pallo pysähtyi Andreas Christensenin käteen boksissa 50. peliminuutin jälkeen.

Alistair Poppins

@kentishwizard
When did ‘intent’ become a part of any potential penalty decision? That was a penalty all day long. Why are commentators so rubbish? #whuche #skysports

Willian tuli kentälle reilun tunnin pelin jälkeen, Conten käyttäessä viimeisen vaihtonsa hyökkäyksen hyväksi. Ulos hetkeä aiemmin lähellä maalintekoa käynyt Davide Zappacosta.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Pedro will now shift out to left wing-back, with Willian forming a front three alongside Hazard and Morata, 25 minutes remaining, we still trail 1-0. #WHUCHE

Hurjan työmäärän tehnyt Arnautovic poistui kentältä 66. minuutilla, tilalle Diafra Sakho. Loppua kohti vieraitten paine sen kuin kasvoi, ja West Ham sai vain pieniksi hetkiksi peliä rauhoitettua vetääkseen henkeä. Pieni mahdollisuus siihen suotiin, kun Michail Antonio poistui kentältä.

West Ham United

@WestHam
This man has worked his socks off! On comes Ayew.

#WHUCHE 1-0 (78)

Álvaro Morata pääsi ampumaan vapaasti, läheltä ja lujaa 82. minuutin pelin jälkeen – veto ohi vasemmalta. Minuuttia myöhemmin Eden Hazard pamautti yli oikean ylänurkan.

Otteluun annettiin viisi minuuttia lisäaikaa, mutta 90 minuutin jälkeen West Hamin puolustaminen piti hyvin. Chelsealle katkera tappio sarjan kärkeä ajatellen, kotijoukkueelle taas erittäin tärkeät pisteet kamppailussa liigataulukon toisessa päädyssä.