Sunnuntaina Manchester United isännöi Old Traffordilla Manchester Cityä. Luvassa on jopa mestaruustaiston kannalta erittäin tärkeä ottelu. City on päässyt karkaamaan jo kahdeksan pisteen karkumatkalle.

Molemmat managerit ovat sanoneet, ettei mestaruuksia ratkaista vielä joulukuussa. On kuitenkin sanomattakin selvää, että 11 pisteen ero kauden puolivälin tienoilla olisi vähintäänkin turvallinen, mikäli City onnistuisi voittamaan Unitedin.

Ottelu on tietysti seurojen välien taistelu, mutta samalla se on myös managerien mittelö. Pep Guardiola ja José Mourinho ovat vanhoja tuttuja jo La Ligasta, jossa he kohtasivat Real Madridin ja FC Barcelonan päävalmentajina. Mourinho antoi tunnustusta Citylle derbyä ennakoineessa lehdistötilaisuudessa. Mukaan mahtui myös pieni kuitti Cityn suuntaan.

– Yksi asia, josta en pidä paljoakaan on se, että he (pelaajat) menettävät tasapainonsa todella helposti. Pieni tuulenvire ja he kaatuvat, Mourinho viittasi Cityn pelaajien filmaamiseen BBC:n mukaan.

Mourinho ei ole mielipiteensä kanssa yksin. Myös Arsène Wenger totesi aiemmin Cityn laituri Raheem Sterlingistä, että hän osaa sukeltaa hyvin.

Cityllä on mahdollisuus tehdä historiaa sunnuntaina. City hakee jo 14 peräkkäistä voittoa Valioliigassa. Viime viikolla tuli ensimmäinen huti, kun Šah’tar Donetsk voitti Cityn Mestarien liigassa. Guardiolan mukaan ennätykset eivät ole pyörineet joukkueella mielessä.

– Jossain vaiheessa putki poikkeaa. Minun huolenaiheeni on se, miten voitamme pelin. Jos pelaat miettien ennätyksiä, unohdat mitä pitää tehdä, Guardiola sanoi.