Manchester City otti sunnuntaina niskalenkin Manchester Unitedista maalein 2-1, ja samalla Pep Guardiola José Mourinhosta. Ottelun jälkeen United-manageri Mourinho totesi Manchester Cityn olleen kauden aikana ”onnekas”, ja derbyn ratkenneen erotuomari Michael Oliverin virheeseen (lue Mourinhon kommentit tästä).

Guardiola kuittasi Mourinhon lausunnon pienellä näpäytyksellä, ja kehui sitten vuolaasti oman ryhmänsä syksyn esityksiä, jotka toivat Citylle jo ennätyksellisen 14 ottelun voittoputken yhden kauden aikana.

– Viime kaudella oli sama juttu. Voitimme täällä Old Traffordilla, ja silloin se johtui tuomarista. Samoin tänään, Guardiola sanoi Sky Sportsille.

– Eilen Mourinho puhui tuomarista. Me olemme rehellinen joukkue. Hallitsimme palloa 75-prosenttisesti, eli halusimme pelata. Niin teimmekin.

Cityn johto sarjakakkoseen Unitediin on nyt jo 11 pistettä, joten Guardiolalla on kaikki syyt tyytyväisyyteen.

– Minulla on juuri sellainen joukkue kuin haluan. Voimme pelata tällä tavalla Englannissa. Meille sanottiin, ettei Englannissa voisi pelata kuten Barcelonassa. Se on kuitenkin mahdollista, ja olemme näyttäneet sen.

– Tiesin sen viime kaudella. Uskoin aina, että pystymme siihen. Kaikki joukkueet saavat pelata, miten haluavat, ja juuri se jalkapallossa onkin niin kaunista. Menen ilokseni Stamford Bridgelle ja Old Traffordille, ja kukistan vastustajat juuri tällä tavoin, Guardiola hehkutti.

– Tämä voitto tekee hyvää itseluottamuksellemme, mutta kolmen päivän päästä kohtaamme Swansean talvisissa olosuhteissa. Siitä ei tule helppoa. Joulukuussa on mahdotonta varmistaa mestaruutta, mutta tilanteemme on hyvä.