Mestarien liigan neljännesvälierien otteluparit on arvottu tänään (lue uutinen). Arvonnan tulos asetti kolme valioliigaseuraa otteluparissaan suosikin asemaan, ja kaksi puolestaan altavastaajaksi. Tätä mieltä on ainakin tilastoanalyysiyritys Gracenoten johtaja Simon Gleave.

Gleave arvioi BBC:n haastattelussa, että todennäköisin puolivälieriin jatkaja brittiseuroista on Manchester City. City saa otteluparissaan Baselia vastaan 86 %:n jatkomahdollisuuden.

FC Porton vastaansa saava Liverpool sekä Sevillan kohtaava Manchester United ovat ottelupareissaan hieman lievempiä suosikkeja. Liverpool jatkaa Gleaven mukaan 64 prosentin ja United 59 prosentin todennäköisyydellä.

Ainoa valioliigaseura, joka ei omaa alkulohkoaan voittanut oli Chelsea. Chelsealla olikin suuri riski saada yksi kilpailun suosikeista vastaansa, ja näin myös kävi. Chelsea kohtaa seuraavalla kierroksella Barcelonan, ja pudottaa katalaanit vain 23 prosentin todennäköisyydellä.

 

Kovin paljon suurempaa jatkoonpääsyn mahdollisuutta Gracenote ei anna Tottenhamillekaan. Tottenham pudottaa Juventuksen jatkosta 34 prosentin todennäköisyydellä, eli kerran kolmesta.

Koko kilpailun voittajaksi parhaat mahdollisuudet brittiseuroista arvioidaan olevan Manchester Cityllä. Citynkin prosentiksi tarjotaan silti vain 12 %:a. Ykkössuosikki on Barcelona (26%) ja sen perässä seuraavat Real Madrid ja Bayern München.