Toissa kauden mestariryhmä Leicester aloitti kauden vaisusti Craig Shakespearen johdolla, mutta uusi valmentaja Claude Puel on saanut ”Ketut” jälleen lentoon. Leicester on voittanut ranskalaisen alaisuudessa neljä pelaamastaan seitsemästä ottelusta.

Kun Puel astui ruoriin, oli Leicester vain pisteen pudotuspeliviivan yläpuolella. Nyt se on noussut sijalle 8, tehtyään 11 maalia seitsemässä pelissä.

Puel perustelee onnistumistaan häntä inspiroivalla Pep Guardiolan valmennusfilosofialla.

– Pidän Pep Guardiolan filosofiasta: siitä, että hyökätään yhdessä ja puolustetaan yhdessä, Puel kertoo Sky Sportsin haastattelussa.

– Guardiolan joukkueella on aina vahva työmoraali, kun he riistävät palloja hyökkäyspäässä, prässäävät ja pitävät sitten palloa laadukkaasti hallussa. Kyse ei ole vain pallon pitämisestä, vaan myös tilan etsimisestä ja hyvien maalipaikkojen luomisesta.

– Pidän pelaajista, jotka tykkäävät pitää palloa. Minusta pallonhallinta on aina tärkeää. Kun pelaajani nauttivat pelaamisesta, he saavat suuria vapauksia, hyökkäävät yhdessä ja tekevät enemmän maaleja.

Toinen merkittävä vaikuttaja Puelin uralla on ollut Arsène Wenger, jonka alaisuudessa hän pelasi aikoinaan Monacossa.

– Arsene on ollut minulle tärkeä henkilö. Hänkin pitää teknisistä pelaajista. Analysoin Arsenea ja huomasin, että hänellä oli aina pelien jälkeen hyvä asenne ja hän pysyi aina tyynenä. Minusta se on managerille tärkeää.

Leicester kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Southamptonin, jonka valmentajana Puel toimi viime kaudella. Tuolloin Saintsia ei varsinaisesti tunnettu hyökkäyspelinsä toimivuudesta, sillä Southampton teki viime kauden 38 pelissä vain 41 maalia.