Maailman huippuseurojen ja -maajoukkueiden harjoituksia on lähihistoriassa pyritty innokkaasti valokuvaamaan salaa. Pitkät zoomit ovat liimautuneet aitoja vasten ja valokuvaajat ovat piileskelleet puiden ja pensaiden suojissa salaisuuksia vakoillen.

Englannin maajoukkuettakin salakuvaajat ovat kiusanneet, mutta kiusaavatkohan jatkossa?

Englannin jalkapalloliitto nimittäin päätti pitkäaikaisen valokuvaussopimuksensa arvostetun Getty Imagesin kanssa ja valitsi uudeksi viralliseksi valokuvaajakseen SilverHub-yrityksen. SilverHubin konserniin kuuluu myös maailman johtava paparazzitoimisto Splash News & Picture Agency, sekä pienempi julkkiskuvaukseen erikoistunut yritys Flynet.

Englannin jalkapalloliitto on aiemmin haalinut harjoituksiaan valvomaan muun muassa poliisin drone-lennokkeja. Tätä taustaa vasten onkin hieman erikoista, että taistelu paparazzeja vastaan päättyy johtavan paparazzi-firman kanssa tehtävään yhteistyösopimukseen. ”Jos et voi voittaa heitä, liity heihin?”

Asiasta kertoneen Daily Mailin mukaan FA:n edustaja kertoi lehdistölle, että FA:lla oli ”jonkinlainen tietämys” SilverHubin muista valokuvausintresseistä, mutta yrityksen tausta ei huolestuta heitä.