Mesut Özilin sopimus päättyy ensi kesänä. Se on tiedetty jo hyvän aikaa. Siitä ei sen sijaan ole varmuutta, saako Arsenal sorvattua Özilille jatkosopimuksen vai ei.

Englantilaismediassa on tällä viikolla väitetty, että Arsenal olisi tehnyt Özilille viimeisen sopimustarjouksen luokkaa ”ota tai jätä”. Arsenal-luotsi Arsène Wengeriltä kysyttiin lehdistötilaisuudessa, pitääkö väite paikkansa.

– Ei. Neuvottelut ovat aina menossa kaikkien kanssa, Wenger vastasi.

– Olen sanonut monta kertaa [että haluan Özilin ja Alexis Sánchezin pysyvän Arsenalissa]. Mitä muuta voin sanoa.

– Kaksi vuotta sopimusta jäljellä? Yksi vuosi? Kolme kuukautta? Ovi on aina auki. En voi kertoa paljon muuta.

Wengeriltä kysyttiin myös Olivier Giroud’n tilanteesta. Ranskan maajoukkueen apuvalmentaja on kehottanut Giroud’ta siirtymään peliajan perässä muualle, ja hyökkääjä itse on vihjaillut ranskalaismediassa samansuuntaista.

– Minulle hän ei ole mikään vaihtopelaaja, vaan vakiopelaaja. Minulla on paljon hyviä hyökkääjiä. He kaikki eivät voi pelata samaan aikaan, Wenger sanoi.

– Hän on hyvin tärkeä pelaaja ja kunnioitan häntä suuresti. Katsokaa kuinka monta maaottelua hän on pelannut sinä aikana, kun hän on pelannut meillä. Ei hän ole täällä tuhlannut aikaansa.

– Henkilökohtaisesti haluan, että hän pelaa meillä kauden loppuun. Katsotaan sitten uudestaan.

31-vuotiaan Giroud’n sopimus päättyy kesällä 2019. Ranskalainen on tehnyt tällä kaudella neljä valioliigamaalia, vaikka peliaikaa on tullut vain 252 minuuttia. Arsenalin pelaajista vain Alexandre Lacazette on tehnyt enemmän maaleja (8), mutta Lacazette on pelannutkin huomattavasti enemmän (1 111 minuuttia).