Valioliigan suurseuroista Arsenal ja Liverpool joutuivat tyytymään tasapeleihin keskiviikon kierroksella. Manchesterin joukkueet ja Tottenham sen sijaan nappasivat täydet kolme pistettä.

Kärkiryhmä Manchester City haki 4–0-vierasvoiton Swanseasta ja rikkoi samalla Valioliigan ennätyksen. Voitto oli Pep Guardiolan suojateille jo 15. peräkkäinen liigakentillä.

David Silva aloitti maalinteon 27. minuutilla Bernardo Silvan syötöstä, ja seitsemän minuuttia myöhemmin Kevin De Bruynen kierteinen vapaapotku löysi tiensä maaliverkkoon.

Silvan toinen osuma tuli 53. minuutilla Raheem Sterlingin alustuksesta. Viimeisestä osumasta vastasi Sergio Agüero, joka rynnisti maalintekoon 85. minuutilla.

Lukaku puski Unitedin voitto-osuman

Sarjakakkonen Manchester United palasi kirvelevän derbytappion jälkeen voittojen tielle kukistamalla kotonaan Bournemouthin 1–0.

Vieraiden esitys ei ollut huono, mutta punapaitojen Romelu Lukaku nousi korkeimmalle ja puski ottelun ainoan maalin 25. minuutilla Juan Matan keskityksestä.

30 - Since the start of 2016-17, Romelu Lukaku has scored 30 goals in 38 Premier League appearances versus "non-big-six" sides. Bully.

Tottenham ei antanut Brightonin yllättää Wembleyllä, vaan pisteet jäivät kotijoukkueelle loppuluvuin 2–0. Pohjoislontoolaiset kipusivat voiton myötä sarjataulukossa neljänneksi.

Serge Aurierin ensimmäinen maali Tottenhamin paidassa syntyi erikoisella tavalla 40. minuutilla, kun hänen keskityspallonsa painuikin suoraan takanurkkaan.

Son Heung-min kaunisteli lukemia 87. minuutilla Christian Eriksenin vapaapotkun jälkeen.

Lonkkavaivasta toipunut Erik Lamela esiintyi Spursin avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa yli vuoteen.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial

#THFC: Lloris (C), Aurier, Dier, Vertonghen, Rose, Winks, Sissoko, Lamela, Eriksen, Son, Kane. #COYS
A first start in almost 14 months for @ErikLamela this evening.

Welcome back, Coco! 🙌

#COYS

Solanken maali hylättiin Anfieldilla

Liverpool jäi kotonaan maalittomaan tasatulokseen West Bromwichin kanssa. Ottelun lopulla Dominic Solanke luuli jo ratkaisseensa pelin isäntien eduksi, mutta osuma hylättiin käsivirheen takia.

Liverpool on nyt tasapisteissä Tottenhamin ja Burnleyn kanssa. Kaikilla on koossa 31 pistettä.

Altavastaajana Anfieldilla taistellut WBA ei ole voittanut ainuttakaan liigakamppailua elokuun jälkeen, mutta keskiviikon tulos antaa sille varmasti uskoa tuleviin peleihin.

Myös West Hamin ja Arsenalin kohtaaminen päättyi 0–0, vaikka etenkin Tykkimiehillä riitti maalipaikkoja. Viime hetkillä nähtiin draamaa toisessakin päässä Hammersin Javier Hernandezin osuttua maalikehikkoon.

Jack Wilshere pääsi pitkästä aikaa Arsenalin avausmiehistöön liigakamppailussa. Edellisestä kerrasta oli ehtinyt kulua 577 päivää.

West Hamin maalivahti Joe Hart puolestaan seurasi peliä vaihtopenkiltä, sillä tolppien välissä hääri Adrián.

Rooney jälleen maalinteossa

Evertonin Wayne Rooney viimeisteli 1–0-voittomaalin Newcastlen verkkoon vajaan puolen tunnin kohdalla irtopallosta. Mies on tehnyt viisi maalia neljässä viime pelissä.

Sam Allardycen komentoon siirtynyt Everton on napannut neljästä viimeisestä pelistään yhteensä kymmenen pistettä.

15 - Wayne Rooney has now scored more @PremierLeague goals against Newcastle United (15) than versus any other team. Expected.

Leicesterin managerin Claude Puelin paluu entiselle kotiareenalleen sujui mainiosti, sillä joukkue löi Southamptonin 4–1. Riyad Mahrez tykitti vieraat johtoon jo alussa tarkalla kaukolaukauksellaan, ja Shinji Okazaki ja Andy King iskivät vielä maalit mieheen ennen taukoa.

Maya Yoshidan kavennus reilun tunnin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteessa oli laiha lohtu Southamptonille, sillä Okazaki kävi rokottamassa vain minuutteja myöhemmin Jamie Vardyn esityöstä.