Surkeasti kauden aloittanut Everton on päässyt hyvään lentoon Sam Allardycen saavuttua joukkueen peräsimeen. Konkarimanageri on tilkinnyt vuotaneen alakerran, ja voittoja on alkanut tulla.

Kentän toisessa päässä joiltakin on voinut jäädä huomaamatta Wayne Rooneyn huippuvire. Mies on tehnyt neljässä edellisessä liigapelissä viisi maalia ja noussut Valioliigan maalipörssissä jo jaetulle nelospaikalle yhdeksällä osumallaan. Edellä ovat vain maalirohmut Mohamed Salah, Harry Kane ja Sergio Agüero.

Rooneyn, 32, onnistumiset lämmittävät jalkapalloromantikon mieltä. Melkoinen joukko asiantuntijoita, toimittajia ja faneja oli nimittäin vielä kesällä sitä mieltä, että Everton sai kallispalkkaisen kehäraakin, jolla ei ole kentällä enää juurikaan annettavaa. ”Menneen talven lumena” pelaajaa piti Daily Mailin mukaan muun muassa Manchester Unitedin entinen kärkimies Teddy Sheringham.

BBC:n Match of the Day -ohjelma nosti keskiviikon kierroksen jälkeen Twitterissä esiin tilaston, jonka mukaan Rooney on tehnyt yhdeksän liigamaaliaan 12:lla maalia kohti suuntautuneella laukauksella. Se on osoitus huimasta osumatarkkuudesta.

– Wayne on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Tiedämme hänen meriittilistansa, mutta hänen viime aikojen maalimääränsä on erittäin, erittäin hyvä. Voittomaalin tekeminen, oikeassa paikassa oleminen oikeaan aikaan eilisiltana – ilmiselvästi häneltä onnistuu tällä hetkellä lähes kaikki, mutta myös joukkue pelaa hyvin, Evertonin valmennustiimiin kuuluva Craig Shakespeare sanoo Sky Sportsin mukaan.

Viime päivinä brittimediassa on luonnollisesti vertailtu Rooneya ja tämän Old Traffordilla korvannutta Romelu Lukakua. Belgialainen on heiluttanut liigapeleissä verkkoa niin ikään yhdeksän kertaa, mutta hänen maalitahtinsa on hyytynyt loistavan alkukauden jälkeen.

Huomattavasti englantilaista suuremman minuuttimäärän kerännyt Lukaku ei ole päässyt peleihin mukaan toivotulla tavalla, kun taas kentällä hieman syvemmälle siirretty Rooney on juuri nyt kaiken keskiössä.

Paikallislehti Liverpool Echo laski torstaina, että oman kasvatin Rooneyn maalit ovat tuoneet Evertonille peräti 12 pistettä. Voikin olla, että tällä hetkellä osa Unitedin kannattajista katsoo kaiholla Goodison Parkin suuntaan.