Sveitsiläinen jalkapallon tutkimuslaitos CIES on pannut Euroopan TOP 5 -sarjojen kärkipelaajat järjestykseen tämän kauden otteiden perusteella.

Listan kärjessä komeilee Manchester Cityn Sergio Agüero ennen Bayern Münchenin Robert Lewandowskia ja Lazion Ciro Immobileä.

CIES keskittyy pelaajien arvioinnissa ”teknisiin” osa-alueisiin. Syynissä ovat muun muassa vastustajien haastaminen, maalintekopaikkojen luominen ja laukominen.

Algoritmi huomioi ainoastaan kansallisten pääsarjojen ottelut, joten Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan kamppailuja ei lasketa mukaan. TOP 5 -liigoihin lasketaan Englannin, Espanjan, Saksan, Italian ja Ranskan korkeimmat sarjatasot.

Kuluvan kauden 11 ensimmäisessä liigaottelussaan Agüero loi 19 maalintekopaikkaa. Argentiinalainen teki yhdeksän maalia ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä – hän oli mukana maalissa 72 minuutin välein kentällä ollessaan.

Hiljattain Agüerosta tuli Cityn seurahistorian paras maalintekijä.

Valioliigassa pelaavista kärkipelaajista Tottenhamin Harry Kane yltää listalla viidenneksi ja Cityn Gabriel Jesus kahdeksanneksi.

CIES: Euroopan TOP 5 -sarjojen parhaat kärkipelaajat

1. Sergio Agüero (Manchester City)
2. Robert Lewandowski (Bayern München)
3. Ciro Immobile (Lazio)
4. Edin Džeko (Roma)
5. Harry Kane (Tottenham)
6. Fabio Quagliarella (Sampdoria)
7. Edinson Cavani (PSG)
8. Gabriel Jesus (Manchester City)
9. Radamel Falcao (Monaco)
10. Rodrigo Moreno (Valencia)

Lähde: Business Insider