Everton saattaa joutua myymään Ross Barkleyn vuodenvaihteen jälkeen.

Barkleya on tituleerattu seuran arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hiljattain 24 vuotta täyttänyt pelintekijä solmi nelivuotisen sopimuksen kesällä 2014. Noihin aikoihin sanottiin, ettei Barkleya myytäisi vaikka hänestä tarjottaisiin lähes 100 miljoonaa euroa.

Ongelma on se, että neljä vuotta alkaa tulla täyteen, eikä Barkley ole suostunut solmimaan uutta sopimusta. Viime kesänä Barkleyn piti jo siirtyä 40 miljoonan euron kaupassa Chelseaan. Kaikki oli tiettävästi sovittu, mutta kauppa peruuntui viime hetkellä (lue tästä, mitä tiettävästi tapahtui).

Kesän siirtoikkuna tuli ja meni, ja nyt edessä on tammikuun siirtoikkuna. Jos ja kun Barkley ei edelleenkään suostu jatkosopimusta tekemään, tämä on viimeinen mahdollisuus Evertonille saada jonkinlainen korvaus timantistaan. Joukkueen tuore päävalmentaja Sam Allardyce ymmärtää pelin hengen.

– Tilanne on hankala, Allardyce sanoi lehdistölle.

– Minulla ei ole vielä ollut mahdollisuutta selvittää totuutta tai tapahtumien koko kulkua. En ole siis pystynyt tekemään päätöstä sen pohjalta. Tämä asia ei sinänsä ole minun päätettävissänikään.

– Jos joku tulee tammikuussa ja sanoo ”tässä rahat”, ja seura vastaa ”hän ei tee jatkosopimusta meidän kanssamme, joten näin tämä nyt menee”, niin minä hyväksyn sen.

Allardycelle sinänsä olisi ihan ok, että Barkley jäisi seuraan loppukaudeksi.

– Jos Ross pysyy täällä kauden loppuun ja minä koen että hän antaa kaikkensa, hän on ehdottomasti ase meille. Sitten hän lähtee ilmaiseksi.

– Se [ilman korvausta lähteminen] olisi hyvin ikävä juttu, mutta tässä saattaa käydä niinkin.

Barkley ei ole pelannut koko kauden aikana takareisivamman vuoksi. Paluu voi koittaa pian vuodenvaihteen jälkeen.

– Hän ei ole kovin kaukana pelikunnosta. Hän alkaa taas näyttää terveeltä. Takareisivamma oli poikkeuksellisen paha.