Siinä missä Manchester City dominoi Valioliigan kärkipaikkaa ennätyksellisellä menolla, on muualla sarjataulukossa paljon jännitettävää. Varsinkin putoamiskamppailu on 17 kierroksen jälkeen huiman tasainen.

Tällä hetkellä kymmenen eli tasan puolet Valioliigan joukkueista ovat neljän pisteen päässä putoamisviivasta.
[table id=78 /]
Tuttuun tapaan kolme viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta putoavat kauden päätteeksi. Jokaisella joukkueella on pelattuna 17 peliä.

Kenenkään tilanne ei vielä toistaiseksi vaikuta toivottomalta, sillä muutaman ottelun voittoputkella voi kohentaa asemiaan sarjataulukossa selvästi, mutta sama pätee myös päinvastoin. Yksi lyhyt heikosti mennyt ajanjakso ja joukkue on vaarassa tippua putoamisviivan alapuolelle.

Viiden ottelun kuntopuntarin perusteella kaikki kolme sarjanousijaa ovat kaikista eniten kurssin kääntämistä vailla. Brighton ja Newcastle ovat saaneet kyseisenä aikana molemmat vain yhden pisteen ja kolmanneksi viimeinen kuntopuntarissa on Huddersfield, jonka saldona on neljä tappiota ja yksi voitto. Myös Stokella ja Bournemouthilla on kolme pistettä viidestä viime ottelusta.

Kovinta nousua alakerrassa tällä hetkellä tekee Crystal Palace, jonka saldona viidestä viime ottelusta on kaksi voittoa ja kolme tasapeliä.