Chelsea-toppari David Luizin edellisestä ottelusta tulee tuotapikaa kuluneeksi täysi kuukausi. Brassipuolustaja on ainakin virallisen selityksen mukaan sivussa polvivamman vuoksi, mutta kulisseissa huhutaan sitkeästi, etteivät välit David Luizin ja manageri Antonio Conten kanssa ole entisellään.

David Luiz arvosteli Conten peluutusratkaisuja Chelsean hävittyä lokakuussa AS Romalle 0-3. Sen koommin kiharapää on nähty kentällä vain Mestarien liiga -pelissä FK Karabahia vastaan, mutta Valioliigassa minuutteja ei ole tullut tilille lainkaan. Pelipaikan Chelsea-puolustuksen keskustassa on vallannut tanskalainen Andreas Christensen.

Futistoimittaja Steve Bates arveli Sky Sportsin Sunday Supplementissa, että pitkäaikainen poissaolo ei selity pelkästään polvivammalla. David Luiz voikin hänen mukaansa olla kaupan jo tammikuussa.

– Luulen, että hänen ongelmansa Stamford Bridgellä eivät rajoitu pelkkään polvivammaan. Kauden alusta lähtien hänen suhteensa Conten kanssa ei ole ollut helppo. Conte on hyvin vaativa pomo. Ja kesällähän näimme, kuinka David Luizin hyvä kaveri Diego Costa laivattiin myös ulos joukkueesta, Bates kertaa.

– Conte ja Luiz ottivat yhteen Roma-tappion jälkeen, enkä usko, että tilanne on korjaantunut. Andreas Christensen pelaa äärimmäisen hyvin Chelsea-puolustuksen sydämessä, ja Conte nähnee hänet tulevaisuuden miehenä.

– En usko, että David Luiz jää norkoilemaan, jos hän ei saa säännöllistä peliaikaa.

 

Bates tarjoaa David Luizin uudeksi osoitteeksi puolustustaan uusiksi pannutta Juventusta.

– Tiedän varmasti, että Juventus todella, todella haluaisi hänet. En tiedä, tapahtuuko siirto jo tammikuussa, sillä Chelsea on yhä Mestarien liigassa, mutta en usko David Luizin pysyvän enää pitkään Stamford Bridgellä.