Kun Valioliigan 18. kierros on vielä kolmea ottelua vaille kesken, johtaa sarjan maalipörssiä Liverpoolin laitahyökkääjä Mohamed Salah 13 osumalla.

Tätä voi pitää yllätyksenä sillä ennen kauden alkua pienimmät kertoimet maalipörssin voittoon annettiin maalitykeille kuten Harry Kane, Álvaro Morata, Sergio Agüero, Romelu Lukaku ja niin edelleen.

Liverpool maksoi kesällä Salahista Sky Sportsin mukaan 34.4 miljoonaa puntaa (noin 39 miljoonaa euroa) ja joukkueen valmentaja Jürgen Klopp antoi hankinnasta kaiken kunnian seuran scouteille.

– Scouttiosastomme teki fantastista työtä Mon kanssa. He eivät vain antaneet meidän sulkea korviamme hänestä, Klopp sanoi lehdistötilaisuudessa.

– He sanoivat: ”hän on valmis sataprosenttisesti, hän on valmis”. Te tekivät todella hienoa työtä.

– Olemme pelanneet vasta lyhyen jakson kaudesta, mutta jo nyt minulta kysellään, olenko yllättynyt siitä, mitä hän tekee. Voisin olla yllättynyt, jos olisin ajatellut sitä, koska en asettanut hänelle mitään maalimäärää, jota odotan häneltä, kun ostimme hänet.

Salah ja Liverpool pääsevät tositoimiin seuraavan kerran sunnuntaina klo 18:30, kun joukkue kohtaa ongelmia sille viime kaudella aiheuttaneen Bournemouthin.