Manchester City otti jo 16. perättäisen voittonsa lauantaina, kun se voitti Tottenhamin kotikentällään 4-1-lukemin.

Yksi ottelun hahmoista oli voittomaalin upeasti viimeistellyt Kevin De Bruyne, jonka esitys osumansa lisäksi oli todella vakuuttava. 26-vuotiaan belgialaisen otteita on pidetty koko kauden ajan yhtenä suurimmista syistä Man Cityn ennätykselliselle menolle ja Tottenham-ottelun jälkeen osa englantilaismedioista ovat ylistäneet häntä jo sarjan parhaana pelaajana.

Median lisäksi hänen otteensa ovat vakuuttaneet myös joukkueen valmentajan Pep Guardiolan, joka ei meinannut löytää sanoja De Bruynen ylistämiseen.

– Hänen esityksensä tänään [lauantaina], minulla ei ole sanoja. Sanat eivät riitä kuvailemaan, mitä hän tekee pallon kanssa, hänen syöttöjään, hänen taitoaan muuttaa peliä, Guardiola sanoi Tottenham-ottelun jälkeen.

– On fakta, että hän on yksi taitavimmista pelaajista ja näette sen.

– Se kuinka hän juoksee ilman palloa, on loistava esimerkki nuorille pelaajille ja akatemiallemme. He tietävät, kuinka hyvä Kevin De Bruyne on ja he näkevät, kuinka hän juoksee ja taistelee ilman palloa. Se on paras mahdollinen esimerkki. Hän auttaa meitä olemaan parempi joukkue.

Pallottoman työn lisäksi De Bruyne on läpi kauden rytmittänyt Guardiolan miehistön peliä. Näiden lisäksi myös suoria tehoja on syntynyt kiitettävästä, sillä hänellä on kasassa kuusi maalia ja kahdeksan maalisyöttöä. Jälkimmäinen lukema on sarjan paras yhdessä David Silvan ja Leroy Sanén kanssa.