Kuin uudestisyntynyt Everton jatkaa tappiotonta taivaltaan uuden managerin Sam Allardycen alaisuudessa.

Liverpoolilaisjoukkue kaatoi sarjajumbo Swansean maalein 3–1 Valioliigan maanantai-illan kamppailussa.

Leroy Fer vei walesilaiset johtoon, mutta Everton käänsi pelin edukseen Dominic Calvert-Lewinin, Gylfi Sigurdssonin ja Wayne Rooneyn maaleilla.

5 - Gylfi Sigurdsson has been directly involved in five goals in his last seven Premier League games (3 goals, 2 assists), after failing to score or provide an assist in his first 10 this season. Kickstart.

Tämän kauden vierasotteluissa vaikeuksissa ollut Swansea koki takaiskun heti ottelun alussa, kun kärkipelaaja Wilfried Bony tuli vaihtoon loukkaantumisen takia.

Hyviä maalintekopaikkoja jouduttiin odottamaan jonkin aikaa, mutta vajaan puolen tunnin kohdalla Evertonin Aaron Lennonin kuti viuhui ohi maalin. Toisessa päässä maalivahti Jordan Pickford puolestaan torjui Tom Carrollin vapaapotkun.

Carroll antoi 35. minuutilla kulmapotkun, jonka jälkitilanteessa Swansea siirtyi johtoon. Asialla oli Fer, joka täräytti pallon lähietäisyydeltä.

Fer oli edellisen kerran heiluttanut verkkoa Valioliigassa marraskuussa 2016 Crystal Palacea vastaan.

Vieraiden toinen osuma oli Goodison Parkilla lähellä vain minuutteja myöhemmin, kun Martin Olsson laukoi pallon hieman maalin ohi näppärän kuvion päätteeksi.

Tauolle lähdettiin kuitenkin tasalukemissa, sillä Calvert-Lewin laukoi irtopallon maaliin Łukasz Fabiańskin torjuttua Rooneyn rangaistuspotkun tolppaan. Pallo vietiin pilkulle Roque Mesan rikottua Lennonia.

Entisen seuransa kohdannut Sigurdsson ei tuulettanut 63. minuutin maaliaan, joka tuli komealla kaukovedolla. Syötön tilanteessa antoi Rooney.

Everton

@Everton

Everton

@Everton
YEEEEEEESSSSSSS.... GYLFI!!!!

2-1 TO THE TOFFEES!!! #EFCmatchday
GOAL!!! #EFC 2-1 Swansea. And what a goal from Gylfi! A quick attack from the Blues ends with the Icelander cutting in from the right and bending a shot into the bottom corner from 25 yards. WOW! #EFC

Kymmenen minuuttia myöhemmin Olsson kaatoi Jonjoe Kennyn ja Rooney pyssytti pallon varmasti pilkulta verkkoon. Maali oli miehelle jo kauden kymmenes Valioliigassa.

Erotuomari Jon Mossin rangaistuspotkutuomio herätti kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa, sillä kontakti näytti tapahtuneen rangaistusalueen ulkopuolella.