Liverpool rökitti sunnuntai-iltana Bournemouthia maalein 4-0 (raportti). Tehomiehinä häärivät tuttuun tapaan Philippe Coutinho, Roberto Firmino ja tulikuuma Mohamed Salah.

Media suitsuttaa viimeaikaisten esitysten perusteella Liverpoolin ”Fabulous Fouriksi” ristittyä tehonelikkoa (joka täydentyy Sadio Manélla) sekä Valioliigan maalipörssiä johtavaa Mohamed Salahia estoitta, mutta manageri Jürgen Klopp pitää jalat maassa. Vaikka kaikki tietävät, keiden taituruudella Liverpool juuri tällä hetkellä elää, haluaa saksalainen kehuja mieluummin koko joukkueelle.

Egyptiläisestä Salahista tuli ensimmäinen Liverpool-pelaaja neljään kauteen, joka ylsi 20 maalin rajapyykkiin kaikki kilpailut huomioituna, eikä kaudesta ole pelattu vielä puoliakaan. Viimeksi 20 maalia saman kauden aikana olivat tehneet Luis Suárez ja Daniel Sturridge kaudella 2013-2014.

 

 

– Entä, jos Salah ei tee enää maaleja tästä eteenpäin? 20 yhden kauden aikana! Minä odotan hänen pysyvän vireessä jatkossakin, Klopp totesi Sky Sportsille.

 

– Hän ei tehnyt maalia West Bromia vastaan ja tarvitsimme sitä siinä pelissä paljon kipeämmin kuin tänään. Ei minulla sen kanssa ongelmaa ole. Managerina en halua jutella Mosta. Hän tietää, kuinka paljon arvostan häntä. Te puhutte ”Fab Fourista”, mutta en pidä siitäkään nimestä.

– En mene kotiin ajatellen: ”Mo Salah – voi luoja, kuinka hyvä hän on”. Ei se niin mene. Hän on meille todella tärkeä pelaaja, mutta niin on moni muukin. Tällä hetkellä maalinteko vain on hänelle helpompaa kuin muille, ja toivottavasti se jatkuukin niin.

Klopp myöntää, että mestaruuden saavuttamiseksi Manchester Cityn pitäisi ”kompuroida pahemmin kuin yksikään joukkue on aiemmin kompuroinut”. Taistelua hän ei kuitenkaan aio luovuttaa.

– Jos lopettaisin työnteon silloin, kun enää voisi voittaa liigamestaruutta, en olisi tässä tehtävässä, saksalainen lataa.