Edellisen Valioliiga-kierroksen päättymisestä on vain muutama päivä, kun edessä on jo seuraava. Otteluruuhka on kova, sillä joillekin kyseessä on neljäs peli vain kymmenen päivän sisään.

Viikonloppuna pelataan siis yhdeksän ottelua. Tottenham ja West Ham pelaavat keskinäisen kamppailunsa myöhemmin.

Poimimme lauantain kaksi televisio-ottelua tarkasteluun.

Liverpool – Leicester

Lauantaina 30.12. klo 17:00

Kierroksen ensimmäiset ottelut alkavat Suomen aikaan klo 17:00. Tuolloin alkavista otteluista televisiopeliksi on valittu Liverpoolin ja Leicesterin kohtaaminen Anfieldilla.

Liverpool lähtee kamppailuun hyvässä vireessä. Se ei ole edelleenkään hävinnyt kertaakaan lokakuussa pelatun Tottenham-ottelun jälkeen. Jürgen Klopp on hionut joukkueen hyökkäyspään todella kovaan kuntoon, sillä edellisessä kolmessa pelissä se on tehnyt huimat 12 maalia. Puolustuspää on kuitenkin se suuri kysymysmerkki.

Helpolla Liverpool ei tule pääsemään, sillä Leicesterin pelityyli on sellainen, joka sopii näihin tilanteisiin, joissa sillä on vastassa joukkue, joka tulee ottamaan ottelun ohjat itselleen.

Leicesterin parhaat mahdollisuudet ovat jälleen vastahyökkäykset. Tämä ei johdu pelkästään siitä, että joukkue kääntää pallonriistot todella laadukkaasti suoraviivaisiksi hyökkäyksiksi. Toinen syy tähän on nimittäin se, että näissä tilanteissa Liverpoolin epävarma puolustus ei välttämättä ehdi saada paljoa apua ylempää, joten henkilökohtaisten virheiden riski kasvaa.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran syyskuussa. Tuolloin Liverpool oli vahvempi 3-2-lukemin. Tälläkin kertaa odotettavissa on runsasmaalinen kamppailu. Toki tilanne on tämä lähes aina Liverpoolin pelatessa, mutta nyt tätä korostaa myös Leicesterin hyvä maalivire. Se on tehnyt viiteen viime sarjaotteluun sille varsin hyvät kymmenen maalia.

Rasitus on kummallakin joukkueella kova, mutta loukkaantumistilanteita voi pitää kohtalaisina. Liverpoolin pahimmat poissaolot ovat kapteeni Jordan Henderson, tasoaan tällä kaudella nostanut Alberto Moreno ja todennäköisesti edelleen sivussa oleva Daniel Sturridge. Leicesteriltä puuttuu käytöstään Robert Huth ja Danny Simpson.

Manchester United – Southampton

Manchester Unitedin pelaa tuloksellisesti kauden heikointa jaksoaan. Se on kolmen ottelun voitottomassa putkessa ja kaikkia tuloksia voi pitää syystä tai toisesta suurseuralle hieman noloina.

Heikot otteet alkoivat Liigacupista, jossa se putosi alemman sarjatason Bristol Citylle. Tämän jälkeen voitto lipsahti José Mourinhon miehistön sormien välistä lisäajan viimeisillä hetkillä, kun Leicester tasoitti ottelun 2-2-lukemiin. Joukkueen viimeisin kamppailu oli kotiyleisön edessä tapahtunut nöyryytys, jossa se vältti tappion pikkuista Burnleyä vastaan lisäajalla syntyneen tasoituksena seurauksena.

Nyt jos koskaan Man Unitedilla on kasvojen pesun paikka. Se haluaa varmasti näyttää kotiyleisöllensä, ettei joukkueen taso ole se, mitä viime aikojen tulokset ovat olleet. Mahdollisuus kolmeen pisteeseen on suuri, sillä vastassa on yksi sarjan heikoimmassa vireessä olevista joukkueista. Southampton on tällä hetkellä Valioliigassa seitsemän ottelun voitottomassa putkessa ja sen esitys Tottenhamia vastaan oli kaukana siitä, mihin joukkueen materiaalilla parhaimmillaan pystyisi.

Vaikka Southamptonilta puuttuu huippuvireeseen päässyt Charlie Austin ja todennäköisesti myös Ryan Bertrand, on sillä joukkueessaan hyvä sekoitus Fraser Forsterin ja Dusan Tadicin kaltaisia tasonsa jo useana kautena osottaneita laatupelaajia sekä myös Pierre-Emile Höjbjergin, Oriol Romeun ja Mario Leminan kaltaisia pelaajia, joilla on potentiaalia nousta avainasemiin jopa Valioliigan kärkiseuroissa.

Manchester Unitedilla on vierailijoita enemmän ongelmia loukkaantumisten kanssa. Eric Bailly, Antonio Valencia, Chris Smalling, Marouane Fellaini ja kokenut Michael Carrick ovat sivussa loukkaantumisten takia.

Man United on suosikki ja se haluaa varmasti hyvittää kotiyleisölleensä tapaninpäivän tasapelin Burnleyä vastaan. Southamptonissa on potentiaalia haastaa kenet tahansa Valioliigassa, mutta viime aikoina on ollut vaikea löytää sen tekemisestä asioita, jotka puoltaisivat sen mahdollisuuksia tässä kamppailussa.

Ehkä Mauricio Pellegrinolla onkin jokin ässä hihassaan kyseiseen otteluun? Jos ei, niin tulee Southamptonin perustaso nousta selvästi viime kierroksilta, jos se haluaa edes pisteen Old Traffordilla.

Kaikki ottelut

Lauantai

Klo 17:00
Bournemouth – Everton
Chelsea – Stoke
Huddersfield – Burnley
Liverpool – Leicester
Newcastle – Brighton
Watford – Swansea

Klo 19:30
Manchester United – Southampton

Sunnuntai 31.1.

Klo 14:00
Crystal Palace – Manchester City

Klo 18:30
West Bromwich – Arsenal