Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen oli haltioissaan lontoolaisten keskiviikkoisesta välienselvittelystä. Arsenalin ja Chelsean välinen kohtaaminen sisälsi Paatelaisen mukaan kaikkea.

Mixu, kuulostat hengästyneeltä. Keskiviikon peli päättyi jo tovi sitten.

– No vähän vielä pulssi hakkaa, koska nyt tarjoiltiin loistava jalkapallo-ottelu. Arsenal-Chelsea oli viihdettä koko rahan edestä. Juuri tällaisten ottelujen vuoksi Valioliiga on globaalisti niin suosittu kuin se on. Matsissa mentiin päästä päähän ja hirmuisella tempolla.

– Ja oli kaikenlaisia suorituksia. Özilin ja Alexisin keskinäinen pelaaminen ensimmäisellä jaksolla oli hienoa katseltavaa, koska kaksikko ei ole ihan jokaisessa ottelussa kaikkea pannut peliin – tai ainakin siltä on näyttänyt. Morata… olisi voinut tehdä hattutempun, mutta ei tehnyt. Tuo peli olisi voinut päättyä miten vain.

Rankkarituomio kuohutti jälleen. Miten näit sen tilanteen?

– Siitä maalin takaa tulleesta kuvakulmasta näki, että siinä tuli selkeä osuma kantapäähän. Sen kuvakulman perusteella rankkari oli oikea tuomio. Mutta en ole ihan varma, pystyikö tuomari näkemään sitä tilannetta niin selvästi. Esimerkiksi ensimmäisen hidastuksen perusteella tilanne ei olisi missään nimessä ollut rankkarin arvoinen. Pilkun pystyi kyllä viheltämään, ilmeisesti tuomari sitten näki asian selvemmin. Aluksi kieltämättä tuntui, että heppoinen vihellys.

Mitä peli antoi taktisesti?

– Tällä kertaa pelin hienous oli siinä, ettei se antanut niin hirmuisesti taktisia juttuja. Kumpikin joukkue oli selvästi päättänyt, että tänään mennään lujaa päästä päähän. Sen vuoksi kummankin peli ja joukkue venyivät. Se toi sitten yllättävän paljon tilaa keskikentälle. Molemmat halusivat voittaa ja nimenomaan hyökkäämällä. Urku auki alusta asti – ehkä tasapeli oli oikeutettu tulos tuollaisen viihdyttävän trillerin jälkeen.

Chelsean jääminen tasapeliin muutti kärjen järjestystä. Man United nousi jälleen kakkoseksi. Eli Muorinho ja kumppanit ovat toisena vaikka julkisuudessa on tullut paskaa niskaan urakalla…

– Tyypillistä Mourinhoa. Hän haluaa herättää tunteita ja olla yleisesti inhokki. Kritiikkiä tulee toimittajilta paljon siksi, että hän on Mourinho, joka ottaa kantaa miltei jokaiseen asiaan. Sitä kautta häntä inhotaan paljon.

Tappioiden hetkillä sitten vahingonilo tulee vahvasti pintaan.

– Evertonia vastaan ManU oli vahva toisella jaksolla ja ansaitsi voiton. Vuosi 2018 alkoi heiltä oikein mallikkaasti. Sijoitus sarjassa kakkonen ja mukana Mestarien liigan jatkopeleissä. Huomattavasti parempi saldo kuin vuosi sitten.

Häntäpää on taas hienon tasainen. Missä siellä mennään?

– Niin kuin sanoit, todella tasaisesti. Palace voitti taas, samoin West Ham. Stoke jatkaa vajoamista eikä WBA saa oikein hommaa kasaan… Katsotaan, mitä Pardew saa siellä aikaan.

– Sarjataulukossa sijalla kymmenen on Watford. Watfordista on putoamisviivalle vain viisi pistettä! Eikä jumbosijakaan ole kuin yhdeksän pisteen päässä eli siinä haarukassa on 11 joukkuetta. Kaikilla on vielä selvä mahdollisuus pelastaa sarjapaikka. Itse tosin uskon, että Swansean eväät ovat tältä kaudelta syöty ja lähtö tulee.