28-vuotias Theo Walcott on Arsenalin nykyjoukkueesta pisimpään yhtäjaksoisesti seuran värejä kantanut pelaaja. Tällä kaudella laiturin minuutit Valioliigassa ovat kuitenkin olleet erittäin tiukassa. Vaikka Walcott on ollut koko kauden terveenä, on hän pelannut viidessä valioliigaottelussa yhteensä vain 49 minuuttia, joista viimeiset kaksi keskiviikkona Chelseaa vastaan (tilastot Transfermarktilta).

Osaamistaan Walcott on sen sijaan päässyt esittelemään Arsenalin ”B-miehistössä” Liigacupissa ja Eurooppa-liigassa. Liigacupin kolmessa ottelussa Walcott on tehnyt yhden maalin, ja viidessä Eurooppa-liigan ottelussa tehot ovat todella komeat: kolme maalia ja viisi maalisyöttöä. Valkovenäläisen BATE:n pelaajien mieliin Walcott luultavasti ainakin jäi, sillä BATE:a hän kuritti kolmella maalilla ja kolmella syötöllä kahdessa pelissä.

Joka tapauksessa näyttää vahvasti siltä, että kovin suurta roolia 47 A-maaottelua pelanneelle Walcottille ei Arséne Wengerin joukoissa ole enää tarjolla. Walcottin sopimus umpeutuu kesällä 2019, mutta miehen lähtöä seurasta jo tässä kuussa pidetään mahdollisena.

Sky Sportsin mukaan Southampton on suosikki Walcottin uudeksi seuraksi, mikäli hänet päätetään myydä jo tässä siirtoikkunassa. Walcottin edustaja tapaa Southamptonin johtoa tiettävästi ensi viikolla.

Jos Walcott Southamptoniin siirtyy, voidaan puhua ympyrän sulkeutumisesta. Huippulahjakas Walcott siirtyi 11-vuotiaana pikkupoikana Southamptonin juniorijoukkueisiin, joissa hän pelasi tammikuuhun 2006 saakka.

Walcott rikkoi tuona aikana useita Southamptonin seuraennätyksiä: nuorin pelaaja seuran reservijoukkueessa, nuorin pelaaja ykkösjoukkueessa sekä nuorin maalintekijä edustusjoukkueessa. Hän teki henkilökohtaisen sponsorisopimuksen Niken kanssa jo 14-vuotiaana.

Tammikuussa 2006 Arsenal värväsi 16-vuotiaan Walcottin riveihinsä, vaikka tiettävästi myös Liverpool, Tottenham ja Chelsea olivat hänestä kiinnostuneita. Hänet valittiin vielä samana vuonna Englannin MM-joukkueeseen, vaikka alla ei ollut vielä ainuttakaan valioliigaottelua.

Walcott on tiettävästi edelleen suosittu hahmo St. Mary’s Parkilla. Miehen korkea palkkataso voi aiheuttaa Southamptonille huolia, mutta Sky Sports uskoo, että Walcott voisi suostua palkanalennukseen. Säännöllinen peliaika parantaisi hänen mahdollisuuksiaan tunkeutua mukaan Gareth Southgaten MM-miehistöön.