Liverpool menetti ison pelillisen palasen, kun Philippe Coutinho myytiin Barcelonaan.

Coutinhon myynti tarkoittaa mahdollisesti suurempaa roolia Alex Oxlade-Chamberlainille. Liverpoolin viime kesän hankinta väittää, ettei hän ole uhrannut ajatuksiaan Coutinhon lähdölle.

– En ole oikeastaan ajatellut yhtään Coutinon lähtöä, Oxlade-Chamberlain sanoi lehdistölle.

– Kyllähän sen ymmärsi, että se tapahtui, mutta ei sitä voi alkaa ajatella, että ”mitä teemme nyt kun Phil ei ole täällä”. Se ei voi mennä niin. Tämä oli vain bisnestä.

– Kun Phil ei ole pelannut, me olemme silti pelanneet joukkueena erinomaista jalkapalloa. Meillä on edelleen hämmästyttäviä pelaajia, jotka osaavat tehdä maaleja, kuten Mo [Salah], Sadio [Mané], Roberto [Firmino].

– Fakta on se, että hän on nyt lähtenyt. Meidän on mietittävä, mitä meidän pitää tehdä, jotta tuloksia edelleen tulee.

– Minulla on täysi luotto kaikkiin joukkueemme pelaajiin. En usko, että se [Coutinhon myynti] vaikuttaa millään tavalla.

– Kun iso pelaaja lähtee, iso pelaaja lähtee. Liverpoolin kaltaisessa seurassa seuraava iso pelaaja tulee sisään jossain vaiheessa.

– Toivon Philille kaikkea hyvää, mutta minä itse keskityn vain Liverpooliin ja siihen, että voitamme mahdollisimman paljon – alkaen Man Citystä sunnuntaina.

Entä mitä mieltä Oxlade-Chamberlain on siitä, että hänen roolinsa voi kasvaa Coutinhon lähdön myötä.

– Tietysti se on mahdollisuus minulle. Ihan samalla tavalla se on mahdollisuus kaikille muillekin sen pelipaikan pelaajille.

– Minä olen sellainen pelaaja, joka nauttii mahdollisuudesta nousta esiin ja menestyä paineen alla. Minun on pitänyt pystyä siihen koko urani ajan.