© Kuva: Getty Images

Valioliigan kuukauden parhaat valittiin – Pep Guardiola teki historiaa

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Valioliigan joulukuun parhaat on valittu.

Kuukauden pelaajaksi valittiin toistamiseen tälllä kaudella Tottenhamin Harry Kane. Hyökkääjä iski kuudessa joulukuun ottelussa yhteensä kahdeksan maalia. Hattutemppu onnistui sekä Burnleya että Southamptonia vastaan. Maalien myötä Kane osui koko viime kalenterivuonna yhteensä peräti 39 kertaa, mikä on uusi ennätys.

Kanelle valinta kuukauden pelaajaksi on kaiken kaikkiaan kuudes kerta uran aikana. Se nostaa hänet jakamaan ennätyksen Steven Gerrardin kanssa.

– Se on hämmästyttävää. Olen hyvin ylpeä siitä.

Vielä kovemman tempun teki kuukauden valmentajaksi valittu Pep Guardiola. Man City -luotsi voitti palkinnon jo neljännen kerran putkeen. Siihen ei ole kyennyt kukaan muu. City voitti joulukuun otteluistaan kuusi ja pelasi kerran tasan. Joukkue ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtään ottelua Valioliigassa. 22 ottelusta on kertynyt 20 voittoa ja kaksi tasapeliä.

Kuukauden maaliksi valittiin Jermain Defoen osuma Crystal Palacea vastaan. Bournemouth-hyökkääjä onnistui yllättämään maalivahdin pienestä kulmasta lähteneellä volleylla.

– Se oli vaistonvarainen laukaus. En oikeastaan tiedä, miksi lauoin siitä paikasta. Joskus sitä yrittää asioita, ja sattuu onnistumaan. Yllätyin itsekin. Se on yksi hienoimmista maaleistani, Defoe sanoi.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon