Chelsea jäi lauantaina kaikki kilpailut mukaan lukien neljännen kerran perättäin tasapeliin, kun sen ja Leicesterin välisessä Valioliiga-kamppailussa jäätiin maaleitta.

Tiemoué Bakayoko pelasi jälleen täydet minuutit keskikentän keskustassa yhdessä Cesc Fabregasin ja N’Golo Kantén kanssa. Chelsean paidassa 649 ottelua pelannut ja kolme Valioliigan mestaruutta voittanut Frank Lampard ihmetteli yhdessä Ian Wrightin kanssa, miksi Antonio Conte ei valinnut Bakayokon sijaan kolmatta pelaajaa Eden Hazardin ja Alvaro Moratan tueksi hyökkäykseen.

– Sanotaan, että jos asiat eivät tunnu sujuvan, tulee sinun tehdä perusjutut hyvin. Sinun tulee muun muassa puolustaa nöyrästi. Jos juokset takaisin omalle paikallesi nopeasti voit ehtiä kakkospalloille, mutta hän ei tee niin, Lampard kritisoi Bakayokoa.

– Hänen kehonkielensä on hidas, hän kurottaa palloihin vain puolivaloilla. Kannattajat ovat tukenasi, jos osoitat hyviä reaktioita ja nopeaa toimintaa, mutta hän ei liiku tarpeeksi nopeasti. Hänen täytyy aktivoitua.

23-vuotias Bakayoko siirtyi Chelseaan kesän siirtomarkkinoilla noin 50 miljoonalla eurolla ranskalaisseura AS Monacosta.

– Sinun tasosi saa laskea hieman, jos tulet toisesta sarjasta, mutta nyt ollaan jo tammikuussa, joten hänen on pakko alkaa parantamaan. Hän on hätää kärsimässä ja kyseessä voi olla itseluottamusongelma.

Wright oli samaa mieltä Lampardin kanssa.

– Hän on ollut avauksessa 17 kertaa 23:sta ja häneltä puuttuu intensiivisyyttä ja paloa. Olen todella hämmentynyt, että hän aloitti, mutta Willian ja Pedro olivat vaihtopenkillä.