Arsenal ja Borussia Dortmund neuvottelevat Pierre-Emerick Aubameyangin siirrosta. Asiasta kertovat muun muassa Sky Sports, The Guardian ja The Telegraph.

Aubameyang on riitaantunut useampaan otteeseen Dortmundin kanssa. Viime viikonloppuna hyökkääjä ei ollut kurinpitotoimien vuoksi lainkaan kokoonpanossa.

Dortmund tiettävästi pyytää 28-vuotiaasta Aubameyangista 60 miljoonaa euroa. Guardianin mukaan siirtosummasta käydään vielä vääntöä, mutta tiettävästi sopu on lähellä. Skyn toimittaja-asiantuntija Guillem Balague puolestaan kertoo, että Dortmund ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä sen suhteen, onko Aubameyang myytävänä. Arsenalissa ilmeisesti uskotaan, että on.

– On selvää, että Arsenal neuvottelee parhaillaan pelaajan ja Borussia Dortmundin kanssa. He [Arsenal] uskovat vakuuttaneensa pelaajan Arsenaliin siirtymisestä, mutta jäljellä on vielä iso este: Borussia Dortmund, Balague sanoo.

– Arsenal saa tietää tänään, myykö Dortmund halvalla, kalliilla, nopeasti tai myykö ollenkaan. Kukaan ei odota siirron tapahtuvan tämän viikon alussa. Se voi kestää koko viikon tai pidempäänkin.

– Arsenal on valmis maksamaan 60 miljoonaa euroa. He ovat optimistisia. He uskovat, että kauppa voi mennä läpi.

Guardianin tietojen mukaan Arsenal tarvitsee Aubameyangista vahvistuksen, ennen kuin Alexis Sánchez myydään eteenpäin.

[readmore from=Arsenal]

Aubameyangin kiukuttelu on tiettävästi saanut hälytyskellot soimaan Arsenalissakin. Gunnersin pelaajahankintapomo Sven Mislintat – joka toimi aiemmin juuri Dortmundissa – on kuitenkin vakuuttanut, että Aubameyangin kanssa ei tulisi ongelmia.

Aubameyangin siirto olisi takaisku Olivier Giroudille, jonka peliaika todennäköisesti vähenisi entisestään. Telegraphin tietojen mukaan on mahdollista, että Giroud matkaisi kaupassa Dortmundiin.

Muitakin kauppoja on luvassa. Sánchez-kaupassa Arsenaliin saattaa siirtyä Henrikh Mkhitarjan. Theo Walcott on puolestaan vahvasti siirtymässä Evertoniin.