Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen on vaihtanut mannerta, mutta Valioliigaa hän seuraa yhä silmä kovana ja välittää huomionsa totutusti Valioliiga.comin lukijoille.

Viime viikonlopun kierroksen helmeksi hän nostaa, kuten moni muukin, sunnuntain huiman kamppailun Liverpool-Manchester City. Mutta kerrataan ensin Paatelaisen kuulumiset.

Mixu, onko Thaimaassa kuuma?

– Ainakin kuumempi kuin Skotlannissa ja Suomessa. Ja kosteampi.

Miltäs uudet haasteet näyttävät?

– Vielä katsellaan ympärille ja tsekataan yksityiskohdat kuntoon. Sitten voidaan palata tähän aiheeseen tarkemmin. Siirrytäänpä Anfieldille…

Siirrytään vain. Tuo peli oli ainakin toimittajan mielestä yksi kauden kohokohdista. Entäs valmentajan silmin?

– Olen varma, että Jürgen Klopp ja Pep Guardiola nauttivat ottelun seuraamisesta nimenomaan jalkapallon ystävinä. Valmentajan silmin en ole yhtä varma… Ei yksikään valmentaja ole tyytyväinen siihen, että omiin menee kolme tai neljä maalia.

– Toisaalta – juuri tuollaiset uskomattomat ottelut tekevät Valioliigasta niin loistavan sarjan kuin se on: upeita maaleja, huikeita suorituksia ja lopulta tilastotappio Citylle. Tietysti muutama virhekin mahtui mukaan.

Tilastotappio? Epäilet siis, etteivät tuollaiset tulokset tule Citylle tavaksi?

– Eivät tule. Kauden aikana voi tulla toinenkin tappio, ehkä jopa kolmas. Mutta ei juuri enempää. Joukkue tulee varmistamaan mestaruutensa hyvissä ajoin ennen kauden loppua.

– Eroa on edelleen sarjakakkoseen 12 pistettä, eli tuo kaula sallii neljä tappiota Citylle ja vaatisi puhdasta peliä Man Unitedilta. Eikä niin tule tapahtumaan.

Mihin tuo sunnuntain huippupeli ratkesi?

– Siihen, että Cityn puolustukselle kertyi enemmän virheitä kuin viimeiseen kymmeneen peliin yhteensä. Joskus notkahduksia vain tulee. Liverpoolin korkea prässi toimi loistavasti ja myös maalipaikoissa joukkue viimeisteli tehokkaasti.

– Toisen maalin jälkeen Citylle iski vielä tällä kaudella aiemmin näkymätön lama, jopa pieni kipsi. Se johtui varmasti siitä, ettei joukkue ole tottunut pelaamaan tappioasemassa! Kun kipsi karisi, tuli City hyvin lähelle ja oli jopa senttien päässä tasoituksesta.

– Veikkaan, että Guardiola sai niin vahvasti materiaalia palavereihinsa tuosta pelistä, etteivät tietyt virheet toistu enää tällä kaudella. Tässä mielessä tappio oli jopa opettava.

Mitä muuta haluat nostaa esiin viikonlopun kierrokselta?

– Arsenalin heikon vireen. En vieläkään usko, että Arsène Wengeriä uhkaa potkut. Wenger lähtee Arsenalista, kun hän itse niin päättää. Mutta Tykkimiehet elää tällä hetkellä vaikeaa aikaa. Eivätkä vaativat fanit tee asiaa yhtään helpommaksi.

– Joukkue on nyt valahtanut kuudenneksi ja Spursiinkin on eroa jo viisi pistettä. Ei näytä hyvältä. Katsotaan, jos tilanne rauhoittuu siirtoikkunan jälkeen. Jatkuvat spekulaatiot voivat vähän sekoittaa pakkaa.

– Spurs on taas päässyt jaloilleen. Joukkue esitteli huimaa hyökkäysvoimaansa lauantaina. Christian Eriksenin laukoma maali oli Spursia parhaimmillaan ja yksi koko kauden hienoimmista. Eikä maali ollut edes Harry Kanen tekemä. No, pari maalia tuli Kanellekin taas lisää… Uskomaton mies.

– Man United otti siistin voiton kotonaan, mutta Chelsea pudotti pari tärkeää pistettä. Joku palanen tuntuu Chelsean pelistä puuttuvan. He eivät jotenkin saa pysyttyä suoritusvarmoina pelistä toiseen.

Entäs huomiot häntäpäästä?

– Tasaista, tasaista. Sarja on hyvin mielenkiintoisen näköinen. Kärjestä on irti viisikko. Sitten tulee Arsenal. Keskikastin muodostaa KAKSI joukkuetta, Burnley ja Leicester. Sitten tulevatkin Evertonista alkaen loput joukkueet kymmenen pisteen sisällä!

– Stoken alamäki jatkuu – ja yksi valmentaja sai taas potkut. Tuskin jäivät kauden viimeisiksi nekään.