Vuodesta 2006 lähtien Arsenalissa pelannut, seuransa pitkäaikaisin pelaaja Theo Walcott on erittäin lähellä siirtoa Evertoniin. Sky Sportsin mukaan Walcott matkusti jo tiistai-iltapäivänä Liverpooliin Evertonin lääkärintarkastusta varten.

Walcottin siirtokorvauksen uskotaan olevan noin 20 miljoonaa puntaa (22,5 miljoonaa euroa).

28-vuotiasta Walcottia on havitellut myös miehen kasvattajaseura Southampton, mutta Everton näyttää vetävän kisassa pisimmän korren. Sky Sportsin mukaan Walcottin seuravalinnan ratkaisi Evertonin parempi maksukyky sekä pelaajan halu työskennellä yhdessä manageri Sam Allardycen kanssa.

Walcott on edelleen Englannin kaikkien aikojen nuorin maajoukkuepelaaja. Hän debytoi A-maajoukkueessa 17 vuoden ja 75 päivän iässä vuonna 2006. Yhteensä Walcott on pelannut maajoukkueessa 47 ottelua. Arvokisoissa hänet on nähty kahdesti.

Pari pahaa vammaa uransa aikana kokeneen Walcottin toistaiseksi tehokkain kausi on ollut kausi 2012-2013, jolloin hän teki Arsenalille kaikkiaan 21 maalia, joista 14 Valioliigassa. Toiseksi suurimman maalimääränsä hän teki viime kaudella (10 maalia Valioliigassa ja 19 kaikissa kilpailuissa), mutta tällä kaudella minuutit ovat olleet tiukassa.

Arsène Wenger on pudottanut Walcottin niinsanottuun ”B-kokoonpanoonsa”, ja Valioliigassa mies on saanut peliaikaa vain 63 minuuttia. Yhteensä yhdeksässä pelaamassaan Eurooppa-liigan ja cup-kilpailujen ottelussa Walcott on tehnyt neljä maalia ja alustanut viisi.

Everton on jo hankkinut tammikuussa Turkin maajoukkuehyökkääjä Cenk Tosunin Besiktasista.